Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Da Costa en Jokinen zegevieren in Oschersleben


De tweede manche van het weekend stond op zondagmiddag gepland. Met het nodige FIA GT geweld nog maar net achter de kiezen zag het publiek hoe Jokinen na de start de leiding in de race nam. Da Costa had ook een goede start en lag al snel op de tweede plek. Beide rijders hielden het hoofd koel en konden zo ronde na ronde uitlopen op hun achtervolgers.

Daniël de Jong liet zien dat hij duidelijk progressie heeft geboekt in zijn eerste autosportseizoen. Nadat hij vanaf de twaalfde plek was gestart kon hij weer de nodige inhaalacties plaatsen, waardoor hij halverwege de koers op de zevende plaats reed, net achter Nigel Melker. Tegen het einde van de wedstrijd kwam Bart Hylkema sterk opzetten en wist De Jong uiteindelijk te passeren.

2008necosch25021

Achter deze groep zat Kelvin Snoeks bij zijn teamgenoot Thomas Knopper op de hielen. Door het gevecht tussen de twee piloten van AR Motorsport wist Stef Dusseldorp de aansluiting te vinden. Doordat Knopper en Snoeks elkaar aardig dwars zaten, wist Dusseldorp hen relatief eenvoudig voorbij de steken en schoof zo door naar de negende positie.

Johan Jokinen kon zijn geluk niet op toen hij na 17 ronden als winnaar werd afgevlagd. Tweede werd Antonio Felix Da Costa, terwijl ook Daniël Aho wederom het podium mocht beklimmen.

De volgende races van het NEC Formule Renault 2.0 worden verreden tijdens de Rizla Racing Day op het TT Circuit Assen op 2 en 3 augustus.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet