Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Da Costa en Jokinen zegevieren in Oschersleben


Bij het doven van de startlichten van de eerste race kwam Da Costa prima van zijn plek en leidde het veld de eerste bocht in. Ook Stef Dusseldorp had een goede start, maar kwam kort hierna in de mêlee terecht. Zijn auto raakte dusdanig beschadigd dat hij deze langs de baan moest parkeren. Voorin het veld was er een aardig gevecht gaande om de kopposities. Ondermeer Aho, Wissel en Jokinen waren aan elkaar gewaagd en gingen volop het gevecht aan, waarbij de inzet de tweede plaats was. Dit was natuurlijk koren op de molen voor Da Costa, die zo een voorsprong op zijn achtervolgers kon opbouwen.

osc4

Achter de kopgroep maakte Nigel Melker de nodige indruk. Hij lag op de vijfde plek en kon het tempo goed volgen. Komende vanuit het middenveld reden Daniël de Jong en Nick Catsburg als aan een treintje. Ze wisten diverse rijders in te halen en baanden zich zo een weg richting de top 10. Toen Forsman en Kleveros met elkaar in aanraking kwamen ging het echter mis voor Catsburg. Hij moest beide rijders ontwijken en raakte hierdoor een kunststof pion, deze kwam ongelukkig voor zijn radiateur vast te zitten, waardoor de temperatuur in zijn bolide dusdanig hoog opliep dat hij moest opgeven.

Meer geluk was er voor Daniël de Jong. Na enkele ronden had hij zich al opgewerkt naar de negende positie en een mooi gevecht ontstond tussen Knopper, Snoeks en De Jong. Na enkele pogingen lukte het De Jong om langs Snoeks te komen en niet veel later kwam hij eveneens langszij bij Knopper. Ook Snoeks haalde zijn teamgenoot in en leek weer in te lopen op De Jong. Met het einde van de wedstrijd in zicht bleef de rangorde echter ongewijzigd.

osc1

In de laatste fase van de race had Hylkema de druk er vol opstaan bij Nigel Melker met als inzet de vijfde plek in de race. Melker verslikte zich in de laatste bocht en viel terug naar het middenveld. Hylkema schoof met een gehavende voorvleugel door naar de vijfde positie en behaalde hiermee zijn beste seizoensresultaat.

Na zeventien ronden kwam Da Costa onbedreigd als winnaar over de finishlijn. Het podium deelde hij met Daniël Aho en Johan Jokinen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet