GT

FIA GT: Winst voor Wendlinger en Sharp op Oschersleben


480_038_corvette_n6

De winnaars van de race in Adria Gollin en Hezemans hadden pech nadat de Corvette in de slotfase van de race nog spinde. Dat de snelheid van de wagen in orde is bewees de snelste ronde in de race in de 32ste ronde. Ondanks een zevende plaats in Oschersleben blijft het SRT-duo Xavier Maassen – Christophe Bouchut knap tweede in de tussenstand van het FIA GT-kampioenschap. Het duo reed op zaterdag naar een derde plaats op de startgrid en finishte na een moeilijke race zevende, waardoor er toch nog twee punten op het conto konden worden ingeschreven.

De race verliep in de openingsfase goed voor Xavier Maassen. Zijn Franse teammaat Bouchut kon na de start van de twee uur durende race als enige de aansluiting met de top-2 behouden en het duo leek op een nieuw sterk resultaat af te stevenen.

480_099_corvette_n3

Xavier Maassen: “Maar na goed een half uur kreeg mijn teammaat last van zijn banden en ging er in de eerste linkse na start-finish even af, waardoor we een vijftiental seconden verloren. We moesten dan ook iets vroeger dan verwacht de rijderwissel uitvoeren en ik zat onmiddellijk vast achter de leider van de race, die nog geen stop had uitgevoerd. Ik kon hem moeilijk inhalen, dat ligt nogal gevoelig, en verloor dus heel wat tijd in de openingsfase van mijn stint. Maar uiteindelijk vond ik een strak ritme en lagen we vlak voor mijn wissel weer top-5, wat ideaal voor het kampioenschap was geweest.”

Christophe Bouchut kreeg echter nog een drive-through op tien minuten van het einde wegens overdreven snelheid in de pitlane, “een fout met zware gevolgen, want we zakten van vier naar zeven en verliezen eigenlijk een virtuele leidersplaats in het kampioenschap. Tweede op twee punten van de eersten is natuurlijk zeer knap, maar we laten hier drie à vier punten liggen en dat kan ons in de eindafrekening altijd duur te staan komen”, sluit Xavier Maassen het weekend af. Hij vertrekt nu richting Spa om er dinsdag al de 24 Uur van Spa voor te bereiden.

In GT2 domineerde het AF Corse team. Ondanks het maximale strafgewicht reden Bruni en Vilander naar hun derde winst dit seizoen. De Ferrari 430 GT2 passeerde de finishlijn voor hun teamgenoten Biagi en Montanari. Derde plaats ging naar de Ferrari van CR Scuderia, met Rob Bell en Andrew Kirkaldy aan het stuur.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet