EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Bernhard ten Brinke vijfde in Hongarije

480_start_megane

Michaël Rossi (TDS) pakte zijn derde overwinning in dit seizoen en nam afstand op Maxime Martin (Boutsen Energy Racing) die vandaag op derde plaats eindigde, in het rijdersklassement. Tweede werd Dimitri Enjalbert (Tech 1 Racing).
Bernhard ten Brinke pakte was wederom in de kop te vinden met een vijfde plaats. Verrassend was het optreden van Wim Beelen met een prachtige achtste notering. Hoevert Vos reed naar een 14de plaats en Harrie Kolen moest genoegen nemen met een 18de finishplaats.

480_ten_brinke_hungaroring

In de afsluitende race van zondagmiddag kwam Bernhard ten Brinke redelijk goed uit de startblokken, maar verloor een positie in de eerste ronde. Hij had daarna veel leuke gevechten met zijn teamgenoot Wim Beelen en Fabrice Walfisch en maakte aansluitend zijn pitstop. De crew van Equipe Verschuur voerde een perfecte pitstop uit, waardoor Ten Brinke als zesde weer de baan opkwam. Hij zat goed in het ritme en wist drie ronden voor het vallen van de finishvlag Dhouailly voorbij te steken. Ten Brinke kwam als vijfde over de meet. In de tussenstand om het kampioenschap bezet de inwoner uit Zeddam momenteel de zesde plaats met totaal 34 punten.
 

Bernhard ten Brinke: “Het was een goed weekend voor me. Na de prima verlopen vrije trainingen, kwam ik er in de kwalificaties niet aan te pas. Ik zocht naar een goede sleep, maar zat telkens achter de verkeerde rijders om in de slipstream te komen. In de races ging het stukken beter en wist ik met leuke inhaalacties op te klimmen naar voren. Helaas is mijn vechtlust niet beloond en bekroond met een podiumplaats. Wellicht komt daar in de volgende races op de Nürburgring weer verandering in!”

Uitslag race2 – Eurocup Megane Trophy - Hongaroring
1. Michaël ROSSI (TDS) 43:45.292
2. Dimitri ENJALBERT (Tech 1 Racing) + 4.789
3. Maxime MARTIN (Boutsen Energy Racing) + 19.759
4. Matthieu CHERUY (Tech 1 Racing) + 24.929
5. Bernhard TEN BRINKE (Equipe Verschuur) + 29.803
6. Sébastien DHOUAILLY (Team Lompech Sport) + 32.383
7. Fabrice WALFISCH (Oregon Team) + 40.799
8. Wim BEELEN (Equipe Verschuur) + 41.602
9. Jean - Philippe MADONIA (TDS) + 41.739
10. Bernard DELHEZ (Tech 1 Racing) + 1:07.824
14. Hoevert VOS (Equipe Verschuur) + 1:40.495
18. Harrie KOLEN (Equipe Verschuur) op 1 ronde

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet