Toerwagen Diesel Cup

TDC: Geslaagd debuut voor Honda Civic 2,2 cTDi in Toerwagen Diesel Cup

480tdc_honda_0607

De door Intrax-geprepareerde Honda Civic 2,2 cTDi heeft een succesvol debuut in de Toerwagen Diesel Cup achter de rug. Tijdens het Dutch Power Pack op TT-Circuit Assen maakten Donald Molenaar en Intrax-eigenaar Henk Thuis de eerste kilometers met de Japanse diesel. Ondanks dat het weekend vooral als test gezien moet worden, liet Donald Molenaar al zien waar de 217 PK sterke bolide toe in staat is, door tijdens de eerste wedstrijd op bepaalde momenten de snelste auto op de 4,555 kilometer lange baan te zijn. In de tweede wedstrijd kwam de hagelnieuwe Honda Civic nog beter uit de verf, door na een inhaalslag op te klimmen tot de zevende eindplek.

Tekst en foto: PR

Exact een week nadat Honda-coureur Dani Pedrosa in de 76e TT van Assen als tweede achter winnaar Casey Stoner in de TT van Assen werd afgevlagd, maakte de Honda Civic in de TDC zijn vuurdoop. Henk Thuis ving zelf de race vanaf een keurige twaalfde startpositie aan en wist de auto buiten de problemen te houden tot aan de pitstop met rijderwissel, waarbij Donald Molenaar het stuur van hem overnam. Molenaar, afgelopen weekend tevens racewinnaar in de Benelux Racing League, was achter het stuur van de Honda zelfs op sommige momenten de snelste auto op het Drentse asfalt. Al rijdend op de negende positie zorgde een fuel pick-up probleem ervoor dat hij de auto voor een ‘check up’ de pitstraat in moest sturen en hierbij kostbare tijd verloor. Uiteindelijk werd de Honda-equipe Thuis/Molenaar als zeventiende afgevlagd.

“De motor schoot in het noodprogramma, omdat de brandstofpomp lucht hapte,” legde Molenaar uit. “Dit kwam doordat aan het einde van de race de brandstof in steeds dezelfde bocht naar één kant van de tank ging hangen. Afgezien van dit probleem ging het zeker niet verkeerd, de auto voelde erg goed aan.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet