Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Zege voor Carbone. V.d. Garde crasht

Oud Masters winnaar Fabio Carbone behaalde op de Hungaroring zijn eerste zege voor het team van Ultimate Signature. Voor v.d. Garde eindigde de tweede race teleurstellend. Hij crashte uit de race.

Tekst Willem J. Staat

V.d. Garde crasht
Voor Giedo v.d. Garde begon het Renault weekend met een zege in de eerste wedstrijd uitstekend, maar eindigde teleurstellend na een crash. In de 22e ronde verdween v..d. Garde roemloos in de grindbak. Voor de tweede maal in negen races crashte hij uit de wedstrijd.

De safetycar moest na de eerste ronde al in actie komen omdat Marcos Martinez, Guillaume Moreau en de Britse Pipa Mann van de baan waren geraakt. KTR-coureur Daniil Move maakte snel van de gelegenheid gebruik om de pits in te duiken en zijn neus te verwisselen. In de vijfde ronde gingen V.d. Garde, Robert Wickens en Alvaro Barba als de pits in voor hun verplichte bandenstop.

Pas in de twaalfde ronde dook Carbone de pits in gevolgd door Julien Jousse die achteraf enigszins teleurgesteld was. Jousse: “Ik ben een klein beetje teleurgesteld dat ik niet heb kunnen winnen. Het zag er zeker naar uit en we verloren wat tijd tijdens de pitstop. In de stand om het kampioenschap ziet het er natuurlijk goed uit.”

Winnaar Fabio Carbone: “Aan het begin van het seizoen hadden we best wat problemen maar tijdens dit weekend verliep alles perfect. Iedereen heeft zijn best gedaan. Ik ben er zeker van dat we de huidige lijn kunnen voortzetten en kunnen meestrijden voor de titel. Het seizoen is zeker nog niet over.”

UITSLAG
1. Fabio Carbone Ultimate Signatue 25 ronden 41. Min.01.764 seconden
2. Julien Jousse Tech 1 Racing + 1.891 seconden
3. Miguel Molina Prema Powerteam + 11.221 seconden
4. Bertrand Baquette International Draco Racing + 16.057 seconden
5. Alvaro Barba Prema Powerteam + 24.533 seconden
6. Alexandre Marsoin Epsilon Euskadi + 25.494 seconden
7. Marco Barba International Draco Racing + 25.975 seconden
8. Robert Wickens Carlin Motorsport + 26.452 seconden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet