Formule 1

Formule 1: Lewis Hamilton klasse apart op Silverstone

Lewis Hamilton ontving na de kwalificatie gisteren veel kritiek. De Brit snoerde alle critici met een fantastische zege in een traditionele Britse regenwedstrijd de mond.

Tekst Willem J. Staat
Fotos: Mercedes Benz, Toyota, Renault

hamilton_gb
Lewis Hamilton snoerde alle critici de mond.De kritiek barstte
los na de kwalificatie."Only 4th" schreven de tabloids

Hamilton snoert critici de mond
Met een fantastisch optreden op Silverstone snoerde Lewis Hamilton alle critici de mond. “Dit is het beste antwoord wat je hun kunt geven” verklaarde Ron Dennis na afloop. Ook oud wereldkampioen Niki Lauda slikte de kritiek van gisteren enigszins in. “Wat Lewis vandaag heeft laten zien daar neem ik mijn petje voor af. Bijzondere klasse.”In tegenstelling tot vele van zijn concurrenten reed Hamilton een absoluut foutloze race. Voor een WK-kandidaat maakte Felipe Massa bijzonder veel fouten en spinde vele malen van de baan af. Massa eindigde kleurloos als laatste. Ook Ferrari gaat niet vrijuit want maakten een fout qua bandenstrategie. Het leverde Kimi Raikkonen de vierde plek op. De stand om het WK is niet minder spannend om, want Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen en Felipe Massa voeren het WK klassement met 48 punten aan.

Regenwedstrijd
De 60e editie van de Britse GP kan in de annalen als regenwedstrijd worden bijgeschreven. Vrijwel iedereen ging op intermediates van start. Lewis Hamilton maakte een perfecte start. Vanuit vierde positie probeerde hij direct Heikki Kovalainen en Mark Webber af te troeven. In de vierde ronde neemt Hamilton definitief de leiding. Zowel Kovalainen als Webber waren in hun F1 carriere niet eerder vanaf de eerste startrij vertrokken. Beiden hadden er dan ook nauwelijks profijt van want Webber viel direct al naar de start van het veld terug en zou ondanks een inhaaljacht richting top 10 uitvallen. Voor Red Bull was het toch al geen goede dag want zowel David Coulthard als Sebastien Vettel eindigden in de eerste ronde al in de grindbak. Wederom doet Adrian Sutil in de regen van zich spreken. De jonge Duitser wist zich al snel naar de 11e plek op te werken maar een luchtreis richting grindbak maakte een einde aan alle Force India-aspiraties

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet