Benelux Racing League

BRL: Sterke race brengt Sandor van Es de zege

480_sandor_wint_9263

Alleen in de eerste ronde leek Donald Molenaar samen met Sandor van Es naar een hernieuwde dubbel te rijden. Molenaar moest echter met een langzaam leeglopende band naar de pits waardoor Van Es hem probleemloos kon passeren en de winst grijpen. Een sterke inhaalrace bracht Donny Crevels op de tweede plaats voor Henry Zumbrink. In de BRL Light leek Niels Hartvelt voor de tweede keer de winst te pakken maar viel stil met motorische problemen. Na een fraai gevecht pakte Eric van den Munckhof nu de winst voor Dick van der Donk en Tom Koop.

Tekst: Remco Scheelings

480_kalmthout_crue_9175
De monteurs van Van Kalmthout wachten tevergeefs op hun coureur

Nog voor de start is de BRL Ligh één van de favorieten kwijt. Het team van Marijn van Kalmthout is er in geslaagd de opgeblazen motor te wisselen maar in de opwarmronde valt zijn oranje bolide stil en is het met vermoedelijk een elektronisch probleem al over.

480_start_brl_9181

start_brl2

Bij de start herhaalt het Collé-duo het kunstje uit race één, Donald Molenaar neemt de kop en Sandor van Es sluit op zijn bumper aan. Daarachter remt Henry Zumbrink laat en schuift door naar de derde positie. Op geringe afstand volgen Niels Bouwhuis en Christiaan Frankenhout. Molenaar heeft duidelijk problemen want de winnaar van race één wordt gepasseerd door Van Es terwijl ook Zumbrink er in een fraaie actie langs schiet. Onmiddellijk valt Molenaar verder terug en gaat naar de pits. Daarmee leidt Van Es voor Zumbrink, Frankenhout, Niels Bouwhuis, Jos Menten, Donny Crevels en Nelson van der Pol. In de BRL Light gaat Niels Hartvelt aan de leiding voor Eric van den Munckhof en Dick van der Donk.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet