Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Melvin de Groot wint hectische race vol emoties (update)


480_jorissen_8613

Na de eerste doorkomst over de finishlijn lag De Groot op kop, voor Jorissen, Michael Bleekemolen, Paul Vahstal, Robert van den Berg, Pim van Riet en Marcel Duits. De auto’s reden in de eerste helft van de race als aan een touwtje, zonder positiewisselingen in de kopgroep.

Venijn in de staart
De slotfase van de race liep over van de hectische acties. Bleekemolen viel Jorissen aan, waarvan Vahstal profiteerde. Vervolgens kwamen Michael en Paul met elkaar in contact. Door deze strijd achter hem kon Melvin de Groot zijn kleine voorsprong verder uitbouwen tot wat later een beslissend gat bleek te zijn. Michael Bleekemolen en Paul Vahstal kregen voor hun rijgedrag een waarschuwingsvlag van de wedstrijdleiding voorgeschoteld.

480_tik_michael_8635

In de voorlaatste ronde lag Jorissen nog altijd op de tweede plek, voor Bleekemolen, Van den Berg, Vahstal, Van Riet en Sandra van der Sloot. In de laatste ronde gebeurde er een heleboel. Michael Bleekemolen probeerde Jorissen te passeren, een actie waarvan zijn achterliggers profiteerden. ‘Bleek’ viel enkele plaatsen terug, zijn derde plek werd overgenomen door Robert van den Berg. Deze coureur raakte in de laatste bocht van de race bijna zijn podiumplek kwijt. Paul Vahstal raakte hem van achteren, waardoor de auto van Van den Berg helemaal dwars door de Geert Timmer bocht ging. Robert hield zijn auto onder controle, raakte de Clio van Vahstal en kwam toch nog als derde over de finish. Paul Vahstal kwam hard met de muur in aanraking, maar werd toch nog vijfde achter de goed op de acties anticiperende Sandra van der Sloot.

480vahstaltakels_8685
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet