Toerwagen Diesel Cup

TDC: Eerste SEAT-zege in Toerwagen Diesel Cup

480tdc_seat

Precies een week na het vallen van de finishvlag van de TT van Assen, hebben Quint Engel en Dennis de Groot de eerste SEAT-overwinning in de Toerwagen Diesel Cup op het TT-Circuit in Assen zeker weten te stellen. Het duo moesten hiervoor wel afrekenen met lokale favoriet Bertus Sanders en zijn teamgenoot Marc Koster, maar doordat zij hun pitstop te snel uitvoerden, werd hen een tijdstraf opgelegd. Hierdoor kregen de Groot en Engel de overwinning in de schoot geworpen. Koster en Sanders moesten genoegen nemen met de tweede plek, equipe Abresch/Veltman passeerde als derde finish en maakte het podium compleet.

Tekst en foto's: PR

Na diverse BMW-zeges en tijdens de Jubileumraces de eerste overwinning voor Volkswagen, zegevierden ditmaal dus SEAT-coureurs Quint Engel en Dennis de Groot. Engel wist al in de eerste bocht de leiding van pole-sitter en lokale held Bertus Sanders over te nemen.

480tdc_bmw

Na de pitstops met rijderwissel, waarbij Koster het stuur van Sanders overnam en ook Engel plaatsmaakte voor teamgenoot De Groot, bemachtigde Koster tevens de leiding in de wedstrijd. Al snel bleek echter dat de pitstop van Koster/Sanders korter duurde dan de verplichte twee minuten, waardoor de klassementsaanvoerders na afloop van de race een tijdstraf moesten incasseren. Waarmee de eerste SEAT-overwinning een feit werd.

“In het begin kon ik gelijk een gaatje slaan, mede omdat de BMW’s achter mij aan het vechten waren”, lichtte Engel toe. “Ik heb met name in de laatste ronde voor de rijderwissel extra gepusht. De BMW-rijders hebben hier zoveel meer gereden, dat zij in het voordeel zijn. Maar deze baan ligt me goed, altijd als ik hier rij gaat het weer goed!” Waarvan akte.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet