Formule 2

GP2: Pantano zegeviert op Silverstone

Giorgio Pantano heeft een uiterst spectaculaire GP2 wedstrijd op Silverstone op zijn naam geschreven. Met zijn overwinning behoudt Pantano de leiding in het kampioenschap.

Tekst Willem J. Staat

Pantano wint spectaculaire GP2 race
Giorgio Pantano vertrok vanaf de vijfde startplek maar profiteerde van het feit dat Romain Grosjean slecht wegkwam, waardoor Andy Zuber van het gas af moest. Het leverde Pantano direct twee plaatsen voordeel op. Bruno Senna had aanvankelijk de leiding genomen, maar ging in de derde ronde erg wijd door Stowe waardoor hij vier plaatsen voor. Door een spin van Zuber kon Senna enigszins iets goed maken.

Vervolgens nam Lucas di Grassi de leiding over, gevolgd door Romain Grosjean, Giorgio Pantano en op enige afstand Bruno Senna. In de 15e ronde werd de pitwindow van kracht, maar aan de kop van het veld leverde dit nauwelijks veranderingen op. Alleen Kamui Kobayashi kon korte tijd van een vierde plek profiteren maar viel daarna uit.

Pantano zette de als tweede geklasseerde Romain Grosjean geruime tijd onder druk en kon hem kort voor het einde passeren. Voor Pantano was dat niet genoeg want hij zette de aanval op koploper Lucas di Grassi in. Met amper zes ronden te gaan greep de Italiaanse veteraan definitief de leiding. Het leverde Pantano zijn 8e GP2 zege op. Met de overwinning op Silverstone kwam Pantano tevens op gelijke hoogte met Toyota F1-coureur Timo Glock. Ook die scoorde 8 overwinningen in de GP2 series. Het duel om de derde plek werd na een spectaculair duel in het voordeel van Chandhok beslist. De Zwitser Buemi eindigde als vierde gevolg door Romain Grosjean terwijl Bruno Senna de vijfde plek in de laatste ronde moest prijs geven. Hij eindigde als zesde. Andy Zuber en Luca Fillippi pakten zevende en achtste plek. Yelmer Buurman eindigde als vijftiende en Ho Pin Tung als achttiende.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet