BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Duncan Huisman de snelste, Luuk Glansdorp verrast wederom

480bmw_kwal

Duncan Huisman heeft zijn eerste pole position van dit seizoen in de Samsung BMW 130i Cup veiliggesteld. Hij deed dat tijdens het Dutch Power Pack Festival op TT Circuit Assen.
Achter Bas Schothorst en Tim Coronel verraste Luuk Glansdorp met een mooie vierde tijd. De jonge coureur reed vandaag zijn eerste rondjes op het circuit.


Tekst: Roy van der Laan
Foto: Chris Schotanus


Het belangrijkste nieuws voor wat betreft de Samsung BMW 130i Cup betrof de uitspraak van het CAR (het College voor Autosport Rechtspraak) betreffende de diskwalificatie van Bas Schothorst tijdens de Jubileumraces. Zijn diskwalificatie in de eerste race werd daags voor het Dutch Power Pack Festival op TT Circuit Assen teruggedraaid, zoals verwacht, zodat hij de leiding in de tussenstand terugkreeg.

Goede training

In de eerste tijdtraining was snelste man Duncan Huisman maar liefst 0,694 seconde sneller dan zijn snelste achtervolger Bas Schothorst. Dat betekende dat Huisman in de tweede training weinig meer hoefde te doen dan de schade beperken. Die taak volbracht hij met verve.
Bas Schothorst was de rapste in de tweede sessie, genoeg voor de tweede startplek in de eerste race. Tim Coronel volgende hem met de derde totaaltijd, voor Luuk Glansdorp. De coureur van het Certainty Racing Team liet daarmee zien dat zijn derde plek in de eerste race van de Jubileumraces zeker geen toeval was. Luuk was ook de snelste van de deelnemers aan de BMW Drivers Trophy.

Tien auto’s

Het startveld telde slechts tien auto’s. Dillon Koster en Lau Michielse ontbraken omdat zij de voorkeur gaven aan deelname aan het Langstreckenmeisterschaft op de Nürburgring. Koster start zondag zonder trainingstijd achteraan, Michielse komt dit weekeinde niet op TT Circuit Assen in actie. Prins Pieter-Christiaan van Oranje ontbreekt ook, hij is met vakantie.
Het veld werd uitgebreid met Mickey Bertram. De regerend kampioen in de BMW Drivers Trophy reed tijdens de eerste helft van het huidige seizoen in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup, maar hij koos ervoor om weer naar zijn ‘oude liefde’ terug te keren. Bertram komt uit voor Ekris Motorsport en is daarmee de teamgenoot van Duncan Huisman en de opvolger van regerend kampioen Ricardo van der Ende bij het team. Bertram komt wederom uit in de BMW Drivers Trophy, maar richt zich vooral op het algemeen klassement.

Uitslag trainingen Samsung BMW 130i Cup:

1. Duncan Huisman 3:49.487
2. Bas Schothorst 3:49.715
3. Tim Coronel 3:50.260
4.Luuk Glansdorp 3:50.482
5. Bertus Sanders 3:50.851
6. Jan Joris Verheul 3:51.122
7. Jan Lammers 3:52.004
8. Mickey Bertram 3:52.438
9. Bernhard van Oranje 3:55.545
10. Toine Nagel 4:02.040 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet