Clio Cup

Clio Cup: pole position voor Pim van Riet

480_clio_kwal

Pim van Riet was de snelste in de kwalificatietraining van de Dunlop Sportmaxx Clio Cup op een zonnig TT Circuit Assen. Het is de eerste pole van de nummer twee in de tussenstand dit seizoen.


Tekst: Roy van der Laan
Foto: Chris Schotanus

Opmerkelijk was dat Van Riet zijn snelste ronde pas in de achtste ronde reed. Ook Sandra van der Sloot, die de tweede tijd reed, was een ‘laatbloeier’. Zij reed haar beste tijd in de negende ronde.
Robert van den Berg, winnaar van de laatste race, en Michael Bleekemolen lieten de derde en vierde tijd noteren. Gastrijder Jan Lammers deed het uitstekend met de vijfde tijd. “Ik vervang bij Team Bleekemolen Sebastiaan Bleekemolen, die in de Porsche Supercup uitkomt”, vertelde hij. Hij stapte op zaterdagochtend zonder voorbereiding in. Lammers heeft een druk weekeinde, want hij komt ook uit in de Samsung BMW 130i Cup en in de Formule Ford.
Lammers hield klassementsaanvoerder Paul Vahstal (zesde) achter zich.

‘Pole’ Melvin de Groot

De top acht in de training van de Dunlop Sportmaxx Clio Cup start in de eerste race in omgekeerde volgorde. Melvin de Groot, die achter Christiaan Jorissen de achtste tijd reed, stelde daarmee dus de pole position voor de eerste wedstrijd veilig. Marcel Duits en Sheila Verschuur completeerden de top tien tijdens de tijdtraining.
Addie van de Ven (twaalfde) en Ronald Morien (vijftiende) stelden teleur.
Peter Bergervoet (elfde tijd) was de snelste deelnemer in de Olympia Cup. Klassementsaanvoerder Mickey Bertram ontbrak, hij is teruggekeerd naar de Samsung BMW 130i Cup.

480_clio_achter

Uitslag tijdtraining:
1. Pim van Riet 1:58.378
2. Sandra van der Sloot, op 0.295
3. Robert van den Berg, op 0,625
4. Michael Bleekemolen, op 0,860
5. Jan Lammers, op 0,886
6. Paul Vahstal, op 0,921
7. Christiaan Jorissen, op 1,073
8. Melvin de Groot, op 1,139
9. Marcel Duits, op 1,202
10. Sheila Verschuur, op 1,230
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet