Porsche Cups

Porsche Supercup: Jeroen Bleekemolen start vanaf pole op Silverstone (update)

Jeroen Bleekemolen heeft vanmiddag op Silverstone de snelste tijd gereden tijdens de kwalificatie van de Porsche Supercup op Silverstone. De Aerdenhouter was met zijn rapste ronde van 1.51,455 anderhalf tiende van een seconde sneller dan zijn grote concurrent voor de titel Jan Seyffarth. Bleekemolen verdiende dankzij de pole tevens twee bonuspunten voor het klassement en loopt daardoor al weer iets uit op Seyffarth.

Tekst: Marc Kok

Jan Seyffarth moest 0,159 seconde toegeven op Jeroen Bleekemolen, die de laatste twee races (Monaco en Magny-Cours) in de Porsche Supercup heeft gewonnen. Tijdens de kwalificatie vandaag veroverde David Saelens de derde stek. Hij vindt morgen op de tweede startrij Stefan Rosina naast zich.

Nederlanders
Jaap van Lagen, die in Magny-Cours als tweede finshte, veroverde startpositie 5. Patrick Huisman zal zondag op het Engelse circuit vanaf P10 beginnen. Sebastiaan Bleekemolen gaf ongeveer anderhalve seconde toe op broer Jeroen. Hij kwam tijdens de kwalificatie van 30 rijders daarmee tot plek 14. Tim Buijs (25ste) en Paul van Splunteren (26ste) staan op de grid naast elkaar op startrij 13. Simon Frederiks, die voor het team van de racende eigenaar van Porsche Centrum Eindhoven Paul van Splunteren rijdt, kwalificeerde zich als 29ste.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet