Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Giedo van der Garde: 'Consistentie is de sleutel dit seizoen'

480_giedo_actie_9736

Het World Series by Renault-seizoen zit komend weekend precies op de helft, als de eerste race op de Hungaroring, nabij Boedapest, erop zit. Giedo van der Garde is nog steeds de onbetwiste leider in het kampioenschap en hoopt op het bochtige circuit zijn voorsprong uit te breiden.

Tekst en foto: PR

"Het team vertelde me dat ze hier vorig jaar erg goed gingen, dus dat is een goed voorteken", zei Giedo. "Ik heb er weer veel zin in en verwacht ook hier weer goed mee te kunnen doen om de voorste plaatsen. In de tests op donderdag gaan we wat nieuws proberen met de auto, omdat het team denkt dat dat een stap vooruit zal betekenen. We kunnen alle snelheid die we hebben gebruiken voor de kwalificatie, want in Hongarije is het van vitaal belang dat je een goede gridpositie hebt. Eigenlijk kan je het beste óf op pole staan, óf op de achtste plaats, zodat je in ieder geval één race vanaf de eerste plek begint."

Prettige verrassing
"We zijn bijna halverwege het seizoen en ik had zeker niet verwacht om zo ver vooraan te staan. Ik verwachtte wel met de besten mee te kunnen, maar dat het zo goed zou gaan, is een zeer prettige verrassing. Onze kracht ligt in onze consistentie. Ik heb me bijvoorbeeld tot nu toe voor iedere race op de eerste rij gekwalificeerd, waar mijn concurrenten soms hele moeilijke weekenden hebben en de snelheid niet kunnen vinden. We moeten gewoon op dezelfde voet blijven doorgaan en dan heb ik veel vertrouwen in opnieuw een sterk weekend."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet