Supercar Challenge

DSC: Mosler Martin Short winnaar op Hockenheim

480_dsc-hock_mosler

Op een zonovergoten Hockenheim heeft de Mosler MT900 zijn eerste overwinning behaald. De potentie van de auto en de enorme ervaring van Martin Short, waren de ingrediënten voor een welverdiende dubbele overwinning, want ook de zaterdagrace werd door Short gewonnen.

Tekst en foto’s: P.O.V.

Zondagmiddag liet Short er geen gras over groeien en gaf bij de start zijn achtervolgers het nakijken. Een grotere demonstratie van zijn superioriteit was niet denkbaar, al na een ronde had hij een enorme voorsprong op de rest van het veld.

480_dsc-hock_audi

Smaakmaker van de zondagrace was echter Ardi van der Hoek. Hij startte vanaf de zesde startplaats en reed direct naar voren, zich nestelend op de tweede plaats. Vervolgens verremde hij zich enigszins voor de Sachs Kurve en moest hij Cor Euser voor laten gaan. Cor reed niet met zijn bekende Marcos Mantara LM 600, maar met de reserve Mantis, die over aanmerkelijk minder vermogen beschikt. Dat betekende dat de heren flink aan elkaar gewaagd waren en er ontspon zich een rondenlang duel. Om iedere meter werd geknokt, het publiek genoot ervan. Euser haalde alles uit de kast om de Audi TT voor te blijven. Uiteindelijk lukte dat niet en kon Ardi van der Hoek het stokje overgeven aan teamgenoot Arjan van der Zwaan met een welverdiende tweede plaats. Arjan ging er nog daarna nog even flink voor zitten en perste er een paar supersnelle ronden uit. Short inhalen was niet mogelijk, maar de Audi TTR bewees zijn kracht weer eens.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet