Porsche Cups

Div: Porsche Carrera Cup: Verschuur en Buijs snel, Huisman en Bleekemolen vallen uit

patrick_huisman_noris1

Een pitstop voor een bandenwissel kostte Mike Verschuur veel tijd in de vijfde race van de Duitse Porsche Carrera Cup op de Norisring in Neurenberg. Daardoor kwam hij niet verder dan de 22e plaats. Niettemin kijkt de Nijmeegse autocoureur met tevredenheid terug op het raceweekend in Neurenberg. "Ik heb me voor het eerst weten te plaatsen voor de tweede kwalificatieheat van de 15 snelste rijders en in de race reed ik de op twee na snelste raceronde.’’ Met deze prestaties in het 30 rijders tellende veld gaf Verschuur aan, duidelijk het ritme in de serie te pakken te hebben. Patrick Huisman en Jeroen Bleekemolen waren ook van de partij maar vielen beiden uit. Tim Buijs finishte als 13de en verdiende zo zijn allereerste Porsche Carrera-punten.

Tekst en foto’s: PR

Na een lange pauze sinds de laatste race op de EuroSpeedway Lausitz, medio mei, kwamen de teams en rijders uit de Porsche Carrera Cup in actie op de 2,3 kilometer lange Norisring in Neurenberg, het enige stratencircuit op de kalender. Het evenement op het circuit op het voormalige Reichsparteitagsgelände is traditioneel een van de hoogtepunten van het seizoen, met altijd rond de 140.000 bezoekers en tal van prominenten.

verschuur_norisring

Lastig
Het circuit lijkt op het oog niet erg uitdagend, met twee haarspeldbochten, een rechts-links-combinatie en twee lange rechte stukken, maar het is voor de deelnemers toch lastig, niet in de laatste plaats omdat op een groot deel van het circuit de afgrenzing van de baan uit betonnen muren bestaat, waarbij het risico van schade vrij groot is. "Met name bij het uitkomen van de linkerbocht van de Schöller-S moet je echt oppassen dat je niet te dicht bij de muur komt”, aldus Mike Verschuur. “Daar zijn al heel wat spiegels gesneuveld.”

Eerste maal
Niet in de laatste plaats vanwege de korte baan lagen de tijden in de kwalificatie extreem dicht bij elkaar: In de eerste sessie reden 29 van de 30 coureurs binnen negen tienden van een seconde. Voor het eerst dit seizoen kwam Mike Verschuur bij de eerste vijftien, waardoor hij aan de tweede en beslissende heat van de kwalificatie mocht deelnemen. In de allerlaatste seconde verdrong hij oud-DTM-coureur Christian Abt van de vijftiende plaats. “Mooi dat het nog net lukte”, aldus Verschuur. De net getrouwde Abt had zich de kwalificatie voor zijn thuisrace iets anders voorgesteld: “Het gaat er hier echt hard aan toe, maar Mike kon nog een ronde rijden en was daarin sneller.” Verschuur besloot vervolgens in overleg met zijn team in de tweede heat niet meer te rijden, om zo de banden te sparen voor de race. Hij kwalificeerde zich uiteindelijk als 15e, zijn beste trainingsresultaat tot nu toe.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet