Formule 3

F3 Masters: RTL GP naamgever Masters of Formula 3

masters_of_f3_vooraf2

Dit jaar zal van 8 tot en met 10 augustus de Masters of Formula 3, de onderlinge krachtmeting voor de beste rijders uit de diverse internationale Formule 3-kampioenschappen, voor de tweede achtereenvolgende keer worden verreden op het circuit van Zolder in België. De reden ervan is bekend: door het beperkte aantal geluidsdagen past het evenement helaas niet in het programma van Circuit Park Zandvoort, dat er echter wel naar blijft streven om het aantal geluidsdagen uit te breiden en de Masters weer terug te halen naar de plaats waar dit evenement thuishoort. Positief nieuws is echter dat RTL GP naamgever wordt van de Masters of Formula 3, die dan ook officieel als “RTL GP Masters of Formule 3” worden aangeduid. De Formule 3-race is ook live op RTL7 te zien zijn.

Tekst: PR
Foto’s: Chris Schotanus, Essay Produkties

De Masters of Formula 3 behoeven natuurlijk geen nadere introductie meer. Iedere zichzelf respecterende rijder in deze klasse heeft deelname aan dit belangrijke evenement op de planning staan, want hier treden de beste coureurs uit de Formule 3 Euro Serie en het Brits Formule 3-kampioenschap tegen elkaar in het strijdperk.

Veel bekende namen
De loopbaan van eerdere winnaars als David Coulthard, Jos Verstappen en Lewis Hamilton toont aan dat je het als winnaar van de Masters ver kunt brengen in de internationale autosport. Dit jaar wordt het alweer de 18e editie van het indrukwekkende evenement. “De Masters blijft een succesformule, je hoeft niemand in de internationale autosport uit te leggen wat het is”, zegt Erik Weijers, C.O.O. van Circuit Park Zandvoort. “Natuurlijk is Zandvoort de plek waar de Masters van oudsher thuishoren. Hoewel we met Zolder een uitstekend alternatief hebben, blijven we er natuurlijk naar streven om het evenement in de toekomst weer op ons eigen circuit te houden, wanneer het aantal geluidsdagen ons daartoe de mogelijkheid biedt.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet