BOSS GP

Droomdebuut Marijn van Kalmthout met podiumplaats op Nürburgring in EuroBOSS

marijn_nurburgring_euroboss1

Marijn van Kalmthout heeft afgelopen zaterdag en zondag op de Duitse Nürburgring een superdebuut gemaakt in de EuroBOSS series. In deze razendsnelle klasse vol voormalige Formule 1 bolides reed de Hoofddorpse coureur direct naar het podium. "Wat een droomweekend’’, reageerde Van Kalmthout dolblij. "Het was letterlijk bloedstollend.’’ Lachend: "Na afloop liep het bloed letterlijk door mijn bilnaad mijn racepak in.’’

Tekst: PR/Marc Kok
Foto's: PR

Marijn van Kalmthout is op het gebied van autosport wel wat gewend. Met vele jaren ervaring én successen in de nationale racerij heeft de Hoofddorpse autodealer naam gemaakt. Toch wist Van Kalmthout ook zichzelf te verrassen, toen hij afgelopen weekend in Duitsland aan de ‘European Big Open Single Seater series’ deelnam.

marijn_nurburg_euroboss3

700 pk
In zijn bijna 700 paardenkrachten tellende Formule 1 Tyrrell uit 1995 stoof hij tijdens de eerste race direct naar een fantastische derde plaats. "En dat terwijl we voorafgaand, buiten een zogenaamde shakedown van een paar rondjes, niet één keer getest hadden’’, stonden Van Kalmthout en zijn team van zichzelf te kijken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet