Belcar

Verschuiving Belcar datum Spa slechte move

De 6 Uren van Spa die voor het weekend van 5 juni tijdens het Euorace weekend was gepland schuift een week op.


Voor dit seizoen hebben de Belcar organisatoren de traditionele 4 uursavondrace vervangen door een 6 uursrace, waarvoor men de nodige FIA GT Teams verwacht.
Voor de 24 Uren van Spa is dit evenement een ideale voorbereiding. Vorig jaar maakte o.a.het Schnitzer Team van deze optie gebruik.

Sinds gisteren hebben de organisatoren het Euroraceweekend één week opgeschoven, waardoor dit evenement clasht met de Marlboro Masters.

De redenen zijn dat wedstrijdleider Pierre Delettre datzelfde weekend als wedstrijdleider voor de nieuwe Renault series in Valencia fungeert.
De organisatoren waren kennelijk niet bij machte een plaatsvervanger aan te wijzen.

Datzelfde weekend vindt immers ook de Marlboro Masters plaats, die vanwege de tabaksregulierung noodgedwongen naar juni verplaatst werd.
Meerdere Belcar Teams, PSI en SRT, Jos Menten en David Hart kondigden hun deelname aan het Euro GT evenement op Zandvoort aan, waaraan afgelopen jaar ook Schnitzer BMW met Duncan Huisman deelnam.

Tijdens de Marlboro Masters komen ook de diverse formule auto klasses in actie, waaronder de Formule Renault. Afgelopen jaar namen diverse buitenlandse topteams waaronder Prema (Toyota ondersteund) met hun Formule Renault coureurs aan de Formule Renault supporting race tijdens de Masters deel. Prema kwam ook als diverse andere Formule Renault topteams tijdens de Euroraces op Spa in actie.
Ook deze evenementen staan bij de Euroraces op de kalender.

De auteur van dit artikel kan voor een dergelijke move weinig waardering opbrengen. Beide evenementen zullen deelnemers onthouden worden, terwijl hier absoluut geen noodzaak toe is.
Het is te hopen dat de organisatoren van de Euroraces op hun ONDOORDACHTE beslissing terugkomen. Van enige Benelux samenwerking is kennelijk nog weinig sprake.

tekst Willem J.StaatAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet