Diversen

Div: Junior Strous wint in het Amerikaanse Atlantic Championship

atl_mt_6162_podium

Junior Strous stond voor het eerst in zijn carrière op de hoogste trede van het podium na zijn overwinning op het Canadese Mont Tremblant circuit en staat nu boven aan in het kampioenschap. Dominick Muermans eindigde na een wat moeizame race op een toch nog sterke 10e plaats.


Tekst en foto's: PR

atl_mt_5535_strous_1200

De start en de eerste hele krappe gevreesde chicane ging goed voor iedereen. Strous kon in de eerste ronde al een gaatje slaan met de nummer 2. Tijdens de race kon Strous de leiding uitbouwen naar een voorsprong van 4 seconden. Met nog 10 minuten te gaan crashten twee deelnemers en kwam er een gele vlag situatie en de safety car kwam in de baan. Hierdoor verdween de voorsprong van Strous. En na een spannende herstart met nog 5 minuten te gaan was er alweer een crash, waardoor de race onder gele vlag en safety car werd afgevlagd. Strous behield zijn voorsprong en won de race.

Junior Strous: “Ik heb een fantastische race gehad en zoals ze in het engels zeggen “a clean sweep” dat wil zeggen de pole position, de snelste ronde tijdens de race en de overwinning en sta daardoor nu boven aan in het kampioenschap. De auto was vanaf het begin goed en het team heeft mij weer fantastisch geholpen. Ik kijk erg uit naar de volgende race in Edmonton want dat is ook weer een snel circuit”.

muermans

Domenick Muermans: “Het was de moeilijkste race tot nu toe. Het begin ging goed en ik had een goede race snelheid. Doordat de auto voor me in de chicane eraf vloog raakte ik de 3e curb heel hard en verboog er iets in de achterophanging. Daardoor werd de auto heel moeilijk bestuurbaar en werd ik door een aantal anderen ingehaald. Mijn banden werden steeds warmer dus voor mij was de safety car een opluchting. Dankzij de 2e safety car periode kon ik nog wat plaatsen terugwinnen en eindigde ik een op goede 10 plek”.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet