DTM

DTM: Eerste pole van het seizoen voor Bruno Spengler

Voor de eerste maal dit seizoen start Bruno Spengler vanaf de pole-position. In de kwalificatietraining van de DTM op de Norisring reed de Canadese Mercedes-Benz-coureur met 47,785 seconden een nieuw kwalificatierecord op het 2,3 kilometer lange stratencircuit in Neurenberg. Voor Spengler was het Dat de Mercedessen er sterk zijn, blijkt uit de tweede en derde plaats voor respectievelijk Jamie Green en Paul di Resta. Best geklasseerde Audi-rijder is Timo Scheider op de vierde plaats.

spengler_norisring
Bruno Spengler in zijn fantastische pole-ronde op de Norisring

Tekst: René de Boer
Fotos: Willem J. Staat

Snelste in de eerste heat was Bruno Spengler met een tijd van 48.007 voor zijn Mercedes-merkgenoten Di Resta en Green. Beste Audi-rijder was Mattias Ekström op de vierde plaats voor Martin Tomczyk en de verrassend snelle Mathias Lauda. Christijan Albers, die onderweg een spiegel verloor, kwam niet verder dan de 17e tijd en kwalificeerde zich daarmee niet voor de tweede heat, een lot dat hij deelde met Susie Stoddart, Mike Rockenfeller, Markus Winkelhock en Katherine Legge. “Ik denk dat we er alles aan gedaan hebben, maar meer zat er gewoon niet in”, aldus Albers.

ca_norisring
Christijan Albers kwam helaas niet door het eerste segment heen


In de tweede heat was Spengler de eerste rijder die de “magische” grens van 48 seconden doorbrak met zijn tijd van 47,997, maar Timo Scheider was met 47,877 seconden nog sneller en eiste de eerste plaats in de sessie voor zich op. Spengler werd tweede voor Green en Schneider. Gary Paffett, Alex Prémat, Ralf Schumacher, Maro Engel, Oliver Jarvis en Mathias Lauda haalden de “cut” niet, waarmee de top acht in de derde en laatste kwalificatie-heat wederom alleen uit actuele auto’s bestaat.

Tijdens de beslissende derde heat bevestigde Spengler opnieuw zijn sterke vorm op de Norisring door met 47,785 seconden een nieuw DTM-trainingsrecord op het 2,3 kilometer lange circuit te rijden. Met Jamie Green en Paul di Resta bezetten Mercedes-rijders de eerste drie plaatsen in de startopstelling, beste Audi-rijder is klassementsaanvoerder Timo Scheider op de vierde positie, gevolgd door zijn merkgenoten Tomczyk en Kristensen. Bernd Schneider en Mattias Ekström maken op de vierde startrij de top acht compleet.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet