Formule 3

F3 Euro Serie: Tweede seizoenszege voor Nico Hülkenberg

Op de Norisring in Neurenberg behaalde Nico Hülkenberg zijn tweede overwinning van het seizoen in de Formule 3 Euro Serie. Hij pakte halverwege de eerste ronde de leiding en reed vervolgens zonder problemen de overwinning naar huis. Door dit resultaat klimt de titelverdediger bij de Masters of Formula 3 op naar de tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap. De Japanner Tsukakoshi en de Fransman Vernay completeerden het podium op het stratencircuit in Neurenberg. De beide Nederlandse deelnemers, Henki Waldschmidt en Renger van der Zande, eindigden op de plaatsen negen en tien.

waldschmdt_norisirng
Henkie Waldschmidt miste nipt een punt en houdt vele concurrenten op afstand


Tekst: René de Boer
Fotos: Willem J. StaatMäki pakt bij de start de leiding, maar verliest deze positie bij de Grundigkehre en crasht een halve ronde later vervolgens hard in de muur bij het uitkomen van de Schöller-S na te zijn geraakt door Jules Bianchi. Hülkenberg rijdt vervolgens op kop voor Tsukakoshi en Gonzales. Waldschmidt komt na de eerste ronde als achtste door, maar verliest daarna twee plaatsen. Van der Zande is op dat moment veertiende.

Aan de kop van het veld gebeurt er weinig. Hülkenberg rijdt eenzaam zijn rondjes met Tsukakoshi op de tweede plaats. Gonzales verliest zijn derde plek na een botsing met Dani Clos bij de Grundigkehre. Als Clos met een scheef staande voorvleugel de pitstraat inrijdt, is Henki Waldschmidt negende, terwijl Van der Zande is opgeklommen naar de tiende plaats. Nog opmerkelijker is de prestatie van Christian Vietoris, die na zijn crash in de kwalificatie als 28e startte en halverwege de 48 ronden tellende race al zevende is.

renger_haalt_4_man_in
Prachtige inhaalrace van Renger van de Zande. Hier passeert hij drie deelnemers
tegelijk
!

Veel meer gebeurt er ook niet: Hülkenberg rijdt zijn tweede overwinning van het seizoen naar huis voor Tuskakoshi en Vernay, die voor de verandering eens de best geklasseerde rijder met een Volkswagen-motor is, voor zijn merkgenoot Edoardo Mortara, die als vierde eindigt. Henki Waldschmidt wordt negende, Renger van der Zande komt als tiende over de eindstreep.

Uitslag:
1 Nico Hülkenberg (Dui), Dallara-Mercedes, 48 r. in 39.41,600 (gem. 166,879 km/u)
2. Koudai Tsukakoshi (Jap), Dallara-Mercedes, op 6,651
3. Jean Karl Vernay (Fra), Dallara-Volkswagen, op 17,875
4. Edoardo Mortara (Ita), Dallara-Volkswagen, op 18,394
5. Jon Lancaster (GBr), Dallara-Mercedes, op 19,324
6. Christian Vietoris (Dui), Dallara-Mercedes, op 28,077
7. Robert Wickens (Can), Dallara-Volkswagen, op 28,834
8. Erik Janis (Tsj), Dallara-Mercedes, op 32,769
9. Henki Waldschmidt (Ned), Dallara-Mercedes, op 34,826
10. Renger van der Zande (Ned), Dallara-Mercedes, op 43,554

Stand na 7 van 20 races:
1. Mortara, 38 punten
2. Hülkenberg, 25
3. Mäki, 19
4. Vietoris, 17
4. Van der Zande, 17
6. Tsukakoshi, 16
7. Mailleux, 15
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet