DNRT

DNRT: Saker Sportscar Challenge weer in actie op Zandvoort

480_saker_start

Op zondag 29 juni staat er weer een complete racedag in de Saker Sportscar Challenge op het programma. Slechts twee weken na het succesvolle Super Race Weekend, worden de Sportscars weer uit hun garages gerold en voorzien van vers rubber. Er staan namelijk weer sprintraces op het programma en dat is weer even geleden voor de heren coureurs.

Tekst: Stefan Halters
Foto’s: Thomas Bakker

Net als in het allereerste weekend dit seizoen worden er twee sprintraces verreden. Aan het einde van de middag staat er tevens een semi-endurance race met een wissel op het programma. Een leuke afwisseling dus na Assen en het Super Race Weekend waar het met name 1-uurs races betrof.

480_saker_leider

Ook dit weekend zullen er weer 19 Sakers aan de start verschijnen en met het vrijgeven van de kleurstelling dit seizoen komen steeds meer teams met imposante livery’s op de proppen. Dit levert fraaie beelden op voor de fotografen wanneer het veld zich door de eerste bochten heen wurmt.

Zodra de startlichten echter zijn gedoofd, telt voor de rijders alleen nog het spelletje autoracen. Voorlopig wordt dit gedomineerd door Jadbalja-2, dat na iedere racedag met de meeste punten huiswaarts keerde. Als enige wisten zij ook buiten de problemen te blijven, daar waar de directe concurrentie soms puntloos bleef door incidenten of pech. Toch zit het veld erg dicht bij elkaar. Hoe het komend weekend zal verlopen is dus wederom een open vraag, maar we kunnen er ongetwijfeld vanuit gaan dat het weer een sportieve strijd gaat worden tussen de duinen.

De races zijn ook zondag weer gratis te bezichtigen, u bent dus van harte welkom.

480_jadbalja_saker

Tijdschema Saker Sportscar Challenge zondag 29 juni 2008
9:30 Vrije training
10:50 Kwalificatie
13:10 1e race 15 ronden
14:20 2e race 12 ronden
15:50-17:00 uur 70 minuten race (2 stints, 1 wissel)

480_saker_promo

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet