Formule 1

Div: Mosley was door Ecclestone gewaarschuwd over complot

mosley_kitzbuhel_1

Twee maanden voordat het geheime seksleven van Max Mosley door het Britse tabloid News of the World is geopenbaard, was de FIA-voorzitter gewaarschuwd dat onbekenden in zijn privé-leven aan het wroeten waren. Mosley heeft destijds echter niks met die info gedaan.

Tekst: Marc Kok
Foto: René de Boer

Bernie Ecclestone was degene die Max Mosley in januari inlichtte, zo meldt de krant The Times vandaag. Ecclestone had van een voormalige werknemer vernomen dat er mensen waren die Mosley uit de FIA wilden hebben en dat die groep alles in het werk wilde stellen om Mosley in een kwaad daglicht te stellen. Het in diskrediet brengen van Mosley zou hem zijn kop als FIA-preses moeten kosten.

Niet serieus
Mosley nam de tip van Ecclestone niet serieus genoeg. Twee maanden later, in maart, werden er echter foto’s en filmpjes gepubliceerd van Mosley, die met vijf sm-meesteressen een seksorgie had. Vooral dat Mosley, als zoon van een Britse fascist, Duitse nazi-praktijken zou hebben nagespeeld, deed het nodige stof opwaaien. Hoewel de persoon Mosley erg is beschadigd door de openbaringen over zijn geheime seksleven, blijft hij voorlopig wel FIA-baas. Hij won onlangs in Parijs een speciale FIA-stemming over zijn aanblijven als voorzitter.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet