Formule 3

Formule 3: Renger kijkt uit naar race op Norisring

renger_vd_zande_f3

Komend weekend wordt in het ‘Duitse Monaco’ alweer het vierde raceweekend in de F3 Euroseries verreden. Renger van der Zande heeft er alle vertrouwen in dat het weer een prima weekend zal worden. Na enkele tests op het circuit van Monza is het team helemaal klaar voor de race op het korte, maar verraderlijke stratencircuit.

Tekst en foto: PR

"Ik heb er weer erg veel zin in", zei Renger. "We hebben in Monza getest op remkracht, omdat we dat op de Norisring hard nodig zullen hebben. Als er ergens een circuit is dat eventuele problemen met de remmen bloot kan leggen, is het wel daar. De test verliep echter prima en dat geeft vertrouwen. Iedereen begint op de Norisring weer vanaf nul en iedereen heeft dezelfde kansen. Het kampioenschap is erg open en we hebben al veel verschillende winnaars gezien. We moeten gewoon zorgen dat we er in de kwalificatie weer goed bij zitten en dan in de eerste race zo veel mogelijk scoren."

Nieuwe teamgenoot
"Ik heb vanaf komend weekend een nieuwe teamgenoot. Charlie Kimball is vervangen door Stefano Coletti. Ik ken Stefano nog niet echt, want hij is een rookie, maar tijdens de test in Monza was hij behoorlijk snel en dat hebben we nodig. Het is jammer dat Charlie weg is, hij was technisch erg sterk, maar zo gaat dat soms. Ik hoop dat Stefano lekker snel is, zodat we van elkaar kunnen leren.’’


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet