Porsche GT3 Cup Challenge

Porsche GT3 Cup: Porsche-coureurs zorgen tegen wil en dank voor spektakel (Lang)

 startsemipro

Veertien Porsches GT3 Cup, allemaal op slicks, in de regen. Dat is het recept voor een race vol slippartijen, inhaalacties en fraaie staaltjes wagenbeheersing. De eerste race van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge tijdens de Marlboro Masters was qua hectische taferelen absoluut een topper. Paul Vahstal en Rory Bertram zegevierden, iets wat zij op zondag in de tweede race herhaalden. Ook deze wedstrijd stond in het teken van slippertjes en uitstapjes naast de baan.


Tekst: Roy van der Laan, fotografie: Boudewijn Pieters en Tim Böhme

Het startveld van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge kende enkele wijzigingen. De meest in het oog springende: Tom Coronel maakte zijn entree in de Koningsklasse. Hij verving Jeroen Schothorst, die afhaakte na zijn crash tijdens de Pinksterraces. Tom is er dit seizoen twee keer bij, naast de Marlboro Masters komt hij tijdens de Finaleraces in actie. Hij vormt een equipe met Steven Gijsen.

 tom
Tom Coronel stapte koud in en reed in zijn stint de zwarte Porsche naar de zege bij de pro's.

Olav Mol zat in Canada, als commentator bij de Grand Prix. Hij werd vervangen door de Duitser Sven Herberger, werkzaam bij Porsche AG en aldaar de chef van zijn teamgenoot Phil Bastiaans. Tom Langeberg was alweer de derde teamgenoot van Robert van den Berg in drie races. Dat veranderde op zaterdag, toen Langeberg vervangen werd door Bas Schothorst. “Het kwam vandaag rond”, aldus Bas op zaterdag, die blij is dat hij terug is in de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet