BTCS

BTCS: DB Motorsport zorgt voor spektakel tijdens 12 Uur van Spa

De 12 Uur van Spa is het jaarlijkse hoogtepunt van de Belgian Touring Car Series. De Nederlandse combinatie Jeroen den Boer en Rob Bergmans waren met hun BMW 120d de grote smaakmakers tijdens de 12 Uur van Spa. Even leken zij zelfs aanspraak op de overwinning te gaan maken.

bergmans
Smaakmakers op Spa Francorchamps: Jeroen den Boer en Rob Bergmans met hun
BMW 120d

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

DB Motorsport BMW 120d zorgt voor spektakel
Terwijl de BTCS favorieten door pech achtervolgd werden pakten beide Nederlanders met hun BMW 120d zelfs vier ronden lang de leiding. Daarna moesten Den Boer en Bergmans de leiding afstaan aan de Renault Megane van Vanina Ickx. Vanwege het gunstige brandstofverbruik leek een podiumplaats in het verschiet te liggen. Maar kort voor het einde moest Jeroen den Boer binnenkomen omdat het er een wiel leek los te komen. Nadat het euvel verholpen was eindigde de combinatie Den Boer/Bergmans als vierde algemeen en pakte de eerste plaats in de T3 klasse. DB Motorsport komt waarschijnlijk dit seizoen niet meer in de BTCS in actie maar zal bij de 10 Uur van Zolder in de Dunlop Maxx Endurance Cup eind dit seizoen nogmaals in actie komen. Rob Bergmans: “Het smaakt in ieder geval naar meer.” Voor de andere Nederlanders verliep de 12 Uur van Spa minder fortuinlijk.

essers
 S2 kampioen Armand Essers vlamde als vanouds maar zonder resultaat.

De S2 Solution F Astra van de combinatie Essers- Lippens-Dermont kende tijdens de trainingen al de nodige motorproblemen. Kort na de start kwam de KS Motorsport Solution F Astra binnen voor een lange stop. Een lange inhaaljacht van Essers bracht de KS Motorsport bolide zelfs in de Top 10. Uiteindelijk viel het team met technische problemen uit maar werd alsnog als 19e geklasseerd.

grouwels
De combinatie Grouwels-Stevens-Bessems kreeg met pech te kampen maar kon
de wedstrijd toch uitrijden

De combinatie Eric Bessems, Eric Stevens en Roger Grouwels werd met hun Clio eveneens door pech achtervolgd. Een lang oponthoud leverde een 32e plek algemeen. De langeafstandsspecialisten Breukers-Willems eindigden met hun vertrouwde SEAT Leon als 25e algemeen.

seat_tdi
De lange-afstands-specialisten Breukers-Willems zijn natuurlijk altijd van de partij

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet