Porsche Cups

Porsche Supercup: Jeroen Bleekemolen wint en doet uitstekende zaken voor klassement

480_podium_jeroen

Jeroen Bleekemolen heeft de Porsche Supercup race op Magny Cours gewonnen. Gestart vanaf een tweede positie pakte hij direct de leiding in de race en met Jaap van lagen vrijwel de hele race op zijn achterbumper controleerde hij de race. Meer Nederlands succes was er voor viervoudig Porsche Supercup kampioen Patrick Huisman. Gestart vanaf een elfde plaats wist hij knap als vierde te finishen. De overige vier Nederlanders finishten ook, maar moesten zich tevreden stellen met een plaats in de achterhoede. De zege kwam voor Bleekemolen extra goed uit, omdat zijn direct concurrenten voor het klassement (Seyffart, Faulkner en Mamerow) niet of slecht scoorden.


Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: PR


Startprobleem
De start kende een bizar verloop. Na de warm up ging het startlicht aan. Polesitter Nicolas Armino had problemen, opende zijn portier en zwaaide met zijn arm om aan te geven dat hij niet kon starten. De wedstrijdleiding onderbrak de startprocedure echter niet. Precies op het moment dat het startlicht uitging sloeg de motor van Armindo toch aan, sloeg hij zijn portier dicht en ging hij toch van start. De rest van het veld had natuurlijk al eerder vol gas gegeven en dus moest Armindo zijn mooie uitgangspositie inruilen voor de 9e plek.

480_jaap_van_lagen

Wereldstart
Jeroen Bleekemolen profiteerde door de pole te pakken, maar ook Jaap van Lagen had een wereldstart. Hij startte als zesde en pakte meteen de tweede plaats. Van Lagen wilde graag aanvallen, maar kon geen enkel moment een echt serieuze poging wagen want Bleekemolen had de controle volledig in handen. Beide Nederlanders hadden een gaatje naar Stefan Rosina, die ook geen direct gevaar opleverde voor hen.

Eindelijk goed
Patrick Huisman gaf na de kwalificatie aan dat zijn auto eindelijk goed aanvoelde. Dat bleek inderdaad, want vanaf een elfde plaats wist hij als vierde over de finish te komen, een positie die hij al vroeg in de race te pakken had. Gedurende de race leverde hij mooie gevechten met Uwe Alzen, die hem één keer wist te passeren maar al twee bochten later weer achter Huisman reed.

Off day
De directe concurrentie van Jeroen Bleekemolen had echt een off day. Jan Seyffarth, die voor de race samen met Bleekemolen aan de leiding ging met 76 punten kwam niet verder dan een achtste plaats, Chris Mamerow, vierde in het klassement, werd ‘slechts’ zevende en Damien Faulkner (derde in klassement) en René Rast (zesde in klassement) vielen uit.

Achterhoede
Sebastiaan Bleekemolen, Tim Buys, Paul van Splunteren en Simon Frederiks konden geen rol van betekenis spelen. Zij finishten op ruim 30 seconden achter Jeroen Bleekemolen.

Uitslag race Porsche Supercup,
zondag 22 juni 2008, Magny Cours
1 Jeroen Bleekemolen, Jetstream Motorsport, 14 ronden in 24.38.828
2 Jaap van Lagen, , Damac Kadach Racing, op 0.308
3 Stefan Rosina, Lechner Racing Bahrain, op 1.601
4 Patrick Huisman, Irwin Racing, op 5.325
5 Danny Watts, SAS-Lechner Racing, op 6.466
6 Uwe Alzen, SPS Automotive-performance, op 7.102
7 Chris Mamerow, Damac Kadach Racing, op 8.053
8 Jan Seyffarth, Konrad Motorsport, op 9.354
9 Nicolas Armindo, tolimit, op 11.105
10 Siedler, Norbert, Veltins Mrs Racing, op 15.730

17 Tim Buijs, Bleekemolens Race Planet, op 30.202
18 Paul van Splunteren, HSF Porsche Eindhoven, op 32.269
19 Simon Frederiks, HSF Porsche Eindhoven, op 33.949
20 Sebastiaan Bleekemolen, Bleekemolens Race Planet, op 34.563

Tussenstand na zes races
1. Jeroen Bleekemolen 96
2. Jan Seyffarth (D) 84
3. Chris Mamerow (D) 68
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet