Formule 2

GP2 Series: Buemi wint chaotische race, Buurman tweede

480_buurman_podium

Sébastien Buemi en teamgenoot Yelmer Buurman namen de gok om voor de start van de tweede GP2 race op het Franse Magny-Cours te kiezen voor slicks. Vlak voor de race was het gestopt met regenen en de meeste teams kozen voor de veilige regenbanden. Buemi, gestart vanaf de 21ste plaats, negeerde de vele crashes en maakt optimaal gebruik van de snel opdrogende racelijn op het circuit. De Zwitser pakte een prachtige overwinning voor Buurman. Parente ging nog rechtdoor in de chicane en daar profiteerde Luca Filippi van door naar de laatste podiumplaats te rijden. Buemi steeg door zijn winst naar de derde plaatst in het kampioenschap met 20 punten achter Pantano met 35 en Senna met 28.


Foto's: Frits van Eldik/PR

480_buurman_actie

Nadat de gehele top de pits in moest om slicks te halen reed Yelmer Buurman naar een eerste plaats. Mede geholpen door crashes van Romain Grosjean, die op te koude slicks van de baan raakte en een fikse botsing in de hairpin tussen Giorgio Pantano en Petrov behield Buurman tot de 21ste ronde de leiding. De sterk oprukkende Buemi was uiteindelijk, na een wiel tegen wiel gevecht, te sterk voor de Nederlander.

002

In de tweede race van dit weekend startte Ho-Pin Tung startte van een 25ste plaats en hij eindigde op een 14e. ‘Op zich waren slicks op de langzaam opdrogende baan de beste keuze, maar mijn banden werkten niet goed. De lage temperatuur kan daarvan een oorzaak zijn. Ik kon door gebrek aan grip geen vuist maken. Het is weer een gemiste kans, ook voor het Trident-team.’ Ho-Pin Tung kijkt uit naar zijn optreden op Silverstone: ‘ Daar ga ik altijd goed, het circuit is snel en veeleisend, dat ligt me wel.’

Uitslag Magny-Cours – Race 2
1. Sébastien Buemi (Trust Team Arden)
2. Yelmer Buurman (Trust Team Arden) + 6.639
3. Luca Filippi (ART Grand Prix) + 23.953
4. Lucas di Grassi (Barwa Int. Campos Team) + 24.479
5. Bruno Senna (iSport International) + 29.439
6. Mike Conway (Trident Racing) + 35.924
7. Pastor Maldonado (Piquet Sports) + 38.074
8. Andreas Zuber (Piquet Sports) + 43.060
9. Kamui Kobayashi (Dams) + 45.558
10. Javier Villa (Racing Engineering) + 46.756
14. Ho-Pin Tung (Trident Racing)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet