GT

FIA GT: Mike Hezemans wint op Adria

podium_adria

Mike Hezemans en Fabrizio Gollin behaalden hun eerste overwinning in de derde FIA GT race op het Italiaanse Adria International Raceway. Succes ook voor de Phoenix Racing Corvettes met een eerste en derde plaats. Het was een spannende race waar uiteindelijk na twee uur racen de voorsprong van de winnende Corvette slechts 9 seconden bedroeg op het Maseratie MC 12 duo Bertolini en Bartels. Het Zwitserse duo Marcel Fässler en Jean-Denis Deletraz reed de tweede Phoenix Corvette naar een derde plaats op 12 seconden van hun winnende teamgenoten.

Foto's: FIA GT

start_adria

Bouchut en Maassen reden met 40 kg extra gewicht, gekregen na hun overwinning op Monza. Ondanks deze straf reed het duo de SRT Corvette, op dit kleine circuit, naar een mooie vierde plaats en bij de volgende wedstrijd in Oschersleben mogen ze weer wat gewicht inleveren. Larbre Competition behaalde hun beste resultaat dit seizoen met een vijfde plaats voor de Belgen Vosse en Franchi. Geen geluk voor Jos Menten en Andrea Piccini die de Saleen in de beginfase van de wedstrijd aan de kant moesten zetten.

maserati_adria

Het is spannend in het kampioenschap waarin het Maserati duo Bertolini en Bartels nu met 20 punten gelijk staan met Bouchut en Maassen gevolgd door Gollin en Hezemans met 19.

032_bouchut

Xavier Maassen: “We hebben een zeer strakke en goede wedstrijd gereden en gezien de omstandigheden is dit werkelijk de beste uitslag die erin zat. Het hele team leverde hier een puike prestatie en dat resulteerde in een vierde plek, waarmee we onze leidersplek in het kampioenschap veilig stelden. Ik reed een goede stint en had geen problemen om de tijden van de toppers te evenaren. “Ik had nooit verwacht om als leider naar Oschersleben te trekken, maar we nu we toch bovenaan staan, kunnen we die plek evengoed verdedigen en vooral met het oog op de 24 Uur van Spa proberen onze leidersplaats te behouden. Voor SRT en voor mij zou het onwaarschijnlijk zijn om tijdens deze klassieker nog steeds voor de wereldtitel bij de GT-wagens te strijden.”

De wedstrijd eindigde voor Jos Menten en Andria Piccini op teleurstelling. Ondanks een aantal nieuwe onderdelen kwam het Amerikaanse monster nooit op snelheid. Problemen in de vrije training, pre-kwalificatie en kwalificatie maakten het een bijzonder zwaar weekend voor het Nederlands-Italiaanse duo. In de wedstrijd moet Piccini de strijd na amper acht ronden staken, opnieuw het gevolg van een koppelingsprobleem. “Een erg frustrerend weekend”, vat de 27-jarige coureur uit Haelen de afgelopen twee dagen samen.

bruni_adria

In de GT2 klasse reed het team van AF Corse naar de eerste twee plaatsen. De Ferrari 430 GT2 van Bruni en Vilander pakten de overwinning voor hun teamgenoten Thomas Biagi en Christian Montanari. De twee Ferrari’s hadden een spannend gevecht met de Prospeed Competition Porsche, maar door een probleem met een kapotte koplamp in het donker viel de op kop rijdende Porsche terug naar een vijfde plaats. Malucelli en Ruberti voor BMS Scuderia Italia pakten de laatste podiumplaats. De uitslag van de eerste drie auto’s van deze race is ook de stand in het kampioenschap in de GT2. Vilander/Bruni hebben een 9 punten voorsprong op hun teamgenoten Biagi/Montanari (19) en Ruberti/Malucelli zijn derde met 16 punten.

hezemans_adria

Uitslag Adria - FIA GT - Race:
1. GT1 - Gollin/Hezemans (Corvette Z06) 96 ronden in 2u00m51.339s
2. GT1 - Bertolini/Bartels (Maserati MC12) + 9.435
3. GT1 - Fässler/Deletraz (Corvette Z06) + 12.333
4. GT1 - Bouchut/Maassen (Corvette Z06) + 1:07.624
5. GT1 - Franchi/Vosse (Saleen S7R) + 1:11.723
6. GT1 - Peter/Simonsen (Aston Martin DBR9) + 1 ronde
7. GT1 - Ferté/Aucott (Maserati MC12) + 1 ronde

121_vilander_bruni

8. GT2 - Bruni/Vilander (Ferrari F430) + 3 ronden
9. GT2 - Biagi/Montanari (Ferrari F430) + 3 ronden
10. GT2 - Malucelli/Ruberti (Ferrari F430) + 3 ronden
Opg. GT1 - Piccini/Menten (Saleen S7R) +88 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet