Porsche Cups

Porsche Supercup: Jeroen Bleekemolen grijpt net naast de pole

480_jb_kwal_mc
Foto: Racecam.de

Jeroen Bleekemolen is er met een verschil van slechts acht duizendste van een seconde net niet in geslaagd de poleposition te pakken op Magny Cours. “Ik heb zelf een klein foutje gemaakt, anders had ik zeker iets sneller geweest en de pole gepakt.” De pole is nu voor Nicolas Armindo, de Fransman pakte daarmee zijn eerste pole van dit seizoen in de Porsche Supercup. Jaap van Lagen is de tweede Nederlander op de zesde plaats, de overige Nederlanders kwamen wat minder goed uit de verf. Dat bijna alle rijders in deze klasse aan elkaar gewaagd zijn bewijst wel dat het verschil tussen de polsitter en de nummer tien slecht 0,2 seconde is.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: PR

Jeroen Bleekemolen is toch tevreden: “Ik ben blij dat het maar een klein foutje was, want het verschil is natuurlijk minimaal. Alles zit zo dicht op elkaar, je staat zo maar achterin de top tien als je zelfs maar een klein foutje maakt. Maar de auto voelt goed aan en ik ben blij dat ik er weer goed bij zit.”

Nicolas Armindo is de koning te rijk dat hij zich juist in zijn thuisrace weer in de voorhoede kan melden. “Ik ben terug en juist op Magny Cours. Ik had nog sneller kunnen zijn, maar ik werd in de eerste sector opgehouden door een andere rijder. Maar het is echt ongelooflijk, er zitten 20 auto’s binnen een seconde. Ik heb nog een nieuwe set banden voor de race en nu hoop ik in de race de leiding te kunnen verdedigen.”

480_jvl_thumbs

Ook Jaap van Lagen beklaagde zich niet: “Het was een goede kwalificatie, na de vele remproblemen die ik gisteren nog had.

480_jvl_kwal_mc

Ik moest toen 20 meter te vroeg remmen en dan lukt het natuurlijk niet om goede tijden te rijden. Mijn tijd had nog iets beter gekund, want ik maakte een foutje, maar zesde in dit veld is een prima prestatie.”

Patrick Huisman kwalificeerde zich als elfde, ook al was het verschil slechts 0,2 sec.: “Ik heb het de eerste ronden niet goed gedaan, maar dit weekend loopt de auto voor het eerst echt goed.”

Sebastiaan Bleekemolen was duidelijk over zijn kwalificatie: “Erg slecht, ik reed vijf keer nagenoeg dezelfde tijd, 21e is gewoon niet goed.”

Voor Tim Buys behoort het circuit van Magny Cours niet tot zijn fovorieten: “Dit circuit ligt me gewoon niet. Ik ben niet tevreden over de kwalificatie, maar hoop dat ik in de race leuke gevechten kan aangaan met de rijders om me heen.”

Paul van Splunteren bekeek zijn kwalificatie van een geheel andere zijde: “Erg interessant en erg warm. Ik ben erg benieuwd wat de anderen doen, want ze zijn allemaal sneller …”

Uitslag kwalificatie Porsche Supercup,
zaterdag 21 juni 2008, Magny Cours
1 Nicolas Armindo, tolimit, 1:42.742
2 Jeroen Bleekemolen, Jetstream Motorsport, op 0.008
3 David Saelens, Irwin Racing, op 0.020
4 Pedro Petiz, Racing Team Jetstream, op 0.052
5 Stefan Rosina, Lechner Racing Bahrain, op 0.086
6 Jaap van Lagen, Damac Kadach Racing, op 0.101
7 Danny Watts, SAS-Lechner Racing, op 0.126
8 Chris Mamerow, Damac Kadach Racing, op 0.138
9 Damien Faulkner, SAS-Lechner Racing, op 0.171
10 René Rast, Veltins Mrs Racing, op 0.200
11 Patrick Huisman, Irwin Racing, op 0.305

21 Sebastiaan Bleekemolen, Bleekemolens Race Planet, op 1.153
24 Tim Buijs, Bleekemolens Race Planet, op 1.467
25 Paul van Splunteren, HSF Porsche Eindhoven, op 1.998
26 Simon Frederiks, HSF Porsche Eindhoven, op 2.235
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet