Formula Ford

Formule Ford: Simon Knap wint enerverende tweede Formule Ford race op Spa

480_simon_knap

Simon Knap heeft de tweede race gewonnen tijdens de Formule Ford races op Spa-Francorchamps. Net als gisteren was het weer een spannende en mooie race waarbij de top dicht bij elkaar zat. Liroy Stuart eindigde ditmaal als tweede, gevolgd door John Svensson.


Tekst: Maarten Overdijk
Foto's: Willem J. Staat en Justin van Densen

simon_knap
Simon Knap op weg naar de overwinning

480_start_467523
Foto:Jakob Ebrey

Terwijl het in de vroege ochtend nog regende, wordt de race rond lunchtijd verreden onder erg warme temperaturen. Het is John Svensson die van pole vertrekt en zijn beste startpositie ook weet te verzilveren. Hij wordt direct gevolgd door Liroy Stuart en Simon Knap. In de eerste ronden komt het echter nog niet echt tot een strijd tussen de heren, mede ook door twee safetycar fases in de eerste vier ronden.

De eerste keer dat de race wordt geneutraliseerd is na een crash van Michel Florie. Hij wordt in de La Source hairpin van de baan gedrukt door een Engelse deelnemer. De tweede onderbreking is noodzakelijk na een crash van Rogier Jongejans in het bloedsnelle Blanchimont. De precieze aanleiding van zijn crash is nog niet bekend. Jongejans gaat voor een check naar het ziekenhuis, maar blijkt later geen vervelende gevolgen aan de klapper over gehouden te hebben.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet