SEAT Cupra Cup

Never a dull moment in Shell Helix SEAT Cupra Cup (lang)

 sheila_sandra


Tijdens de Marlboro Masters leek het wel alsof Pattex de hoofdsponsor was van de SEAT Cupra Cup. Van start tot finish reden de deelnemers als aan elkaar gelijmd over het circuit.
De twee-uursrace werd gewonnen door Sandra van der Sloot en regerend kampioen Sheila Verschuur, de eerste zege voor de dames dit seizoen. Ronald Morien won, onder het toeziend oog van een kleine 40.000 toeschouwers, de sprintrace op zondag. Morien maakt, samen met Sandra van der Sloot, tevens aanspraak op een vermelding in het Guinness book of records als kampioen positie verdedigen.

 plakken


Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Tim Böhme, Boudewijn Pieters en Gerrie Hoekstra


De Marlboro Masters is een evenement dat niemand wil missen. Toch was het startveld van de Shell Helix SEAT Cupra Cup wat kleiner dan tijdens de Pinksterraces. Harry Dekker en Boy van der Heijde moesten vanwege zakelijke verplichtingen voor één weekeinde afhaken, Johan Rook en Raymond Floris waren ook afwezig met de belofte dat we hen de volgende race weer mogen begroeten. Het veld telde aldus twintig auto’s.

Ladies first
Tijdens de kwalificatietraining op vrijdag waren Sheila Verschuur en Sandra van der Sloot het snelst. Het damesduo, uitkomend voor Racing Team Koninklijke Landmacht, bleef Pim Hoekzema en René Oudshoorn voor. Johan Mastenbroek en Vincent van der Valk reden de derde tijd, voor Ger van den Brink en Erik Struijlaart. De racewinnaars tot dan toe deelden de derde startrij. Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde, die al drie keer op het hoogste treetje van het podium stonden, werden geflankeerd door Marcel Duits en Michel Schaap (één keer winnaar).
De marge tussen de snelste equipe en Renate Sanders en Paulien Zwart (tiende trainingstijd) bedroeg slechts 1,1 seconde. Dat beloofde alvast veel goeds voor de race.

 superstart


Superstart
De eerste race van de Shell Helix SEAT Cupra Cup was van start tot finish spannend. Sandra van der Sloot nam bij de start meteen de kop, gevolgd door de weergaloos vertrokken Ferry Duivenvoorde. Pim Hoekzema sloot als derde aan. Dit drietal zou tot aan de rijderswissel, halverwege de race, als aan een touwtje over het circuit denderen. Wat de heren op de tweede en derde plaats ook probeerden, Sandra liet zich niet verrassen of tot een foutje verleiden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet