Diversen

Div: Van Geel wil aangepast beleid bij vergunningverlening TT-circuit

rd_van_boven_1
Doornbos vorig jaar in actie tijdens de Champ Car-race op Assen. Foto: Willem J. Staat

Pieter van Geel, voorzitter van de CDA-fractie in de Tweede Kamer, zal bij de betrokken ministeries in Den Haag bepleiten dat de vergunningaanvragen voor evenementen op het TT-circuit van Assen een meer adequate beoordeling krijgen.

Via een aangepaste wet- en regelgeving moet het mogelijk zijn ook nieuwe evenementen te vergunnen wanneer deze in de plaats komen van reeds bestaande.
De huidige regelgeving maakt het bijvoorbeeld niet mogelijk dat in plaats van de Champ Car races daar andere wedstrijden voor in de plaats kunnen komen.

Toezegging
Deze toezegging deed de landelijke CDA-fractievoorzitter tijdens een werkbezoek, afgelopen week aan het CDA Drenthe, waarbij hij ook een bezoek bracht aan het TT-circuit. Daar is hem duidelijk gemaakt dat het TT-circuit een unieke inrichting kent, maar bij haar verdere ontwikkeling wordt geremd door oude regelgeving. Zo kunnen binnen de geldende milieuvergunning bestaande activiteiten niet worden ingewisseld voor nieuwe, ook al neemt de totaal toegestane geluidsbelasting niet toe. Een aangepaste wet- en regelgeving maakt het gemakkelijker om daarvoor een revisievergunning te krijgen.

Alle zeilen bijzetten
Pieter van Geel was op uitnodiging van Henk Jumelet, provinciaal CDA-voorzitter, een dag op bezoek in Drenthe. Op deze dag is onder meer het TT-circuit in Assen bezocht, waar Van Geel door voorzitter Jos Vaessen van het TT-bestuur is geïnformeerd over de ontwikkelingen in en rond het circuit. De sterke dynamiek in de internationale motorsport maakt het nodig dat in Assen alle zeilen worden bijgezet om ook in de toekomst op internationaal niveau mee te kunnen doen. Verder laten de komende muziekfestivals en de start van de Spaanse wielerwedstrijd Vuelta volgend jaar zien dat het circuit in Assen mogelijkheden heeft en benut om grootschalige publieksevenementen te organiseren.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet