WTCC

WTCC: Prachtige zege Alex Zanardi in Brno. Tarquini wint tweede race

De vijfde ronde van het WTCC in Brno kende veel spektakel. In de eerste wedstrijd zegevierde Alex Zanardi, terwijl Gabriele Tarquini voor Seat de tweede wedstrijd won en daarmee zijn positie in het kampioenschap verstevigde.

finish_brno
Grote vreugde na de eerste dubbel-overwinning van het
BMW Italy/Spain Team van Roberto Ravaglia en Umberto
Grano

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: BMW en Seat

Zanardi man van de dag
Hoewel de concurrentie in haar PR-releases duidelijk maakte dat Alex Zanardi over de lichtste auto van het WTCC-startveld beschikte was de voormalige Champcarkampioen ongetwijfeld de man van de dag. In de eerste wedstrijd kwam de pole-sitter slecht van zijn plaats af en moest de leiding direct aan zijn BMW Italy/Spain teamgenoot Felix Porteiro afstaan. Porteiro, Zanardi en Alain Menu konden direct bij de start een gat slaan ten opzichte van de rest van het veld. Halverwege de wedstrijd sloeg Zanardi toe en ging aan zijn BMW-teamgenoot voorbij. Ook de andere BMW-coureurs lieten in de eerste wedstrijd prachtige dingen zien.

Agusto Farfus reed vanuit een achtste positie naar een vierde plek, terwijl Jörg Müller een schitterende inhaalrace reed. Na een spin in de kwalificatie verknalde de Schnitzer-coureur enigszins zijn kansen, maar een fantastische inhaaljacht vanaf de 15e startplek leverde uiteindelijke een vijfde positie op. James Thompson eindigde met de N-Tecnology Honda als zevende en zou vooral in de tweede wedstrijd voor veel spektakel zorgen. Sergio Hernandez eindigde als vijftiende en was daarmee de beste “Independent” gevolgd door Franz Engstler, Pierre Yves Corthals en Tom Coronel, die later door de Sportcommissarissen voor de grid van de tweede wedstrijd naar de 24e startplek werd teruggezet.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet