ACNN

DNRT: ACNN raceweekend BMW Ziengs Cup en BMW 120d op ‘Super’ CPZ

acnn-foto-11

Op zaterdag 14 en zondag 15 juni zullen de BMW Ziengs Cup en de BMW 120d Cup rijders van ACNN (Autosport Competitie Noord Nederland) deelnemen aan het ‘Super Race Weekend’ dat verreden wordt op Circuit park Zandvoort. De organisatie is handen van de DNRT (Dutch National Racing Team) en de ACNN.

Tekst en foto’s: PR

Super Race Weekend
Het Super Race Weekend is het enige raceweekend waar alle DNRT raceklassen op twee dagen in actie komen. Een overvol raceprogramma met grote startvelden in diverse klassen is het resultaat. De toegang is gratis en parkeren achter de hoofdtribune kost zeven euro.

BMW Ziengs Cup
Bij de eerste 4 races, die verreden werden op het TT Circuit van Assen, was de strijd onderling zeer fel. De rondetijden tussen de rijders zijn minimaal. Dit is wat BMW Ziengs Cup zo leuk maakt om te zien en vooral om te rijden en tevens gelijkwaardige raceauto’s in een vol competitieve Cup.

Klassement
Dick van de Donk voert het klassement na 4 races aan met 1 punt voorsprong op de nummer 2 Auke Wiegers. Tijdens dit Super Race Weekend zal er een strek gevuld deelnemersveld aan de start verschijnen. Het zal nu moeilijker worden voor iedere coureur, gezien de BMW Ziengs CUP samen rijd met de Sakers, V8 en de BMW 325i. Het complete startveld zal ruim de 60 deelnemers gaan overschrijden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet