Clio Cup

Clio Cup: Phil Bastiaans regenmeester

 bastiaans_race


In een race die door de regen overvallen werd heeft Phil Bastiaans vanaf pole de zege gepakt en daarmee tevens de leiding in het klassement overgenomen van Allard Kalff.


Tekst: Marco Antheunisse, fotografie: Gerrie Hoekstra

In de stromende regen gebeurt er zoveel tegelijk in de Clio Cup, dat accurate verslaggeving nagenoeg onmogelijk is. Werkelijk door het hele veld heen vinden glijpartijen plaats, massa's Clio's rijden door alle grindbakken over het hele circuit. Veelal incidenten met alleen plaatsverlies tot gevolg, maar ook valt de nodige schade te betreuren.

En het zijn niet de minste coureurs die het slachtoffer worden van de natte baan, Bertus Sanders, Dillon Koster en Berend Gesman zien hun goed startpositie snel teniet gedaan.

Phil Bastiaans en Marc Koster voeren het veld aan en lijken geen hinder van de regen te ondervinden. Ook Mario Bik en Allard Kalff houden de Clio goed op de baan en kunnen daardoor vele plaatsen goed maken.

In de laatste ronde zit Marc Koster in de kofferbak bij Phil Bastiaans. Bij het uitkomen van de Vodafonebocht weet Koster zijn Clio aan de buitenzijde langszij te komen en lijkt hij Bastiaans te kunnen passeren. Maar Bastiaans is dit keer niet zo braaf als iedereen hem altijd min of meer verwijt. Hij geeft een klein zetje, genoeg om Koster naast de baan te zetten en zijn leidende positie vast te houden. Koster wordt in twee races tijd zo’n beetje noodgedwongen tot stuntman gepromoveerd. Na de zet die hij bij de Pinksterraces in de Hugenholtzbocht van Berend Gesman kreeg wist hij volledig dwarsgaand toch de auto onder controle te krijgen. Ook nu wist hij met het nodige rallyrijden door het gras de controle terug te krijgen en de race toch als tweede te beeindigen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet