IndyCar

IRL: F1 Test voor Danica Patrick. Scott Dixon wil reglementsverandering

Nick Fry van Honda heeft Danica Patrick aan het eind van dit seizoen een
test met het Honda F1 Team toegezegd. Hoewel het team van Ganassi andermaal een sterk optreden op de Texas Motor Speedway beleefde was men niet tevreden met het wedstrijdoptreden van de IRL-organisatoren.

Tekst Willem J. Staat
Fotos: Honda Racing USA

danica_japan
Danica Patrick. Na de IRL een F1-overwinning in de toekomst?


F1 Test voor Danica Patrick?
Honda F1 teammanager Nick Fry heeft Danica Patrick aan het eind van dit seizoen een test met het Honda F1 team toegezegd. Opmerkelijk genoeg is daar in Amerika weinig notie van genomen. Honda USA zou zich bij het F1 Team voor Danica hebben ingezet. Vorig jaar mocht teamgenoot Tony Kanaan op voorspraak van zijn landgenoot Rubens Barrichello ook al eens een F1 Honda testen. Marco Andretti zou na zijn optredens op Indianapolis en Texas voorlopig niet voor een F1 test bij Honda in beeld zijn. Ook had Andretti jr. recentelijk al aangegeven dat hij liever in de IRL bleef.

Scott Dixon wil reglementsverandering
De Nieuw Zeelander Scott Dixon heeft de IRL-organisatoren opgeroepen om het reglement te veranderen. Voor de tweede maal binnen een week eindigde een IRL-wedstrijd onder neutralisatie. NASCAR garandeert de fans dat de wedstrijden normaal beëindigd worden. Meestal is dat niet meer dan een shoot-out van twee ronden, maar de fans hebben in ieder geval waar voor hun geld gekregen. Na de crash van Ryan Hunter Reay en Marco Andretti werd de wedstrijd na zes ronden onder neutralisatie beëindigd. Hoewel het Ganassi Team de zege pakte was men er evenals Helio Castroneves niet blij mee. Teambaas Chip Ganassi: “Nog voordat de vlag gevallen was stroomden de tribunes al leeg. Dit is teleurstellend, ze komen om een show te zien en die verdienen ze dan ook!Ze komen om een goede finish te zien. Geef ze die dan ook!” Scott Dixon weet niet zeker of de NASCAR optie de beste is, maar er moet iets gedaan worden. Dixon: “Wij zijn hier voor de fans, zij staan op de eerste plaats. Ze betalen er toch voor om ons te zien “

Brian Barnhart van de IRL: “Die auto’s moeten altijd extern opgestart worden. Dat betekent een extra opwarmingssessie, en dit zal de wedstrijd altijd extra beïnvloeden.” Helio Castroneves was het er mee eens. Castroneves: “In NASCAR schakel je de motor uit en start hem weer op. In de IRL ga je chaos creëren als iedereen in de pits stopt en zijn motor af laat slaan. Dan moet je er alert op zijn dat de crews de auto’s niet aangeraakt hebben. Dat zijn nu eenmaal de regels en die kunnen op dit moment nog niet veranderd worden.”

dixon_texas
Scott Dixon wil dat er niet meer onder neutralisatie gefinisht wordt. 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet