EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Bernhard ten Brinke zevende in tweede race op Silverstone

480_ten_brinke1

Op fraaie wijze heeft Bernhard ten Brinke zaterdag op het circuit van Silverstone (Engeland) zijn eerste podium van het seizoen behaald. In de eerste race van de Eurocup Mégane Trophy wist de inwoner uit Zeddam op te klimmen naar een uitstekende tweede plaats. In de tweede manche kon hij dit huzarenstukje niet herhalen. Ten Brinke viel door teveel wielspin bij de start terug in het middenveld, maar na vele heroïsche gevechten te hebben geleverd, eindigde hij op de zevende plaats. Met dit resultaat voegde de rijder van Equipe Verschuur 16 punten aan zijn totaal toe. In het kampioenschap is hij opgeklommen naar de zevende plaats met 20 punten. Wim Beelen reed naar een mooie tiende plaats. In de Gentleman Drivers category, reed Harrie Kolen voor de eerste keer dit seizoen naar de overwinning. Koolen eindigde elfde algemeen. Hoevert Vos viel na 5 ronden uit.

Tekst en foto's: PR

Op zondagmiddag kwam Ten Brinke niet goed uit de startblokken. Door te veel wielspin verloor hij vier plaatsen voor de eerste chicane en kwam als elfde door. Hij gaf zich niet zomaar gewonnen en ging de strijd aan met Fabrice Walfisch en Ralph Meichtry. In ‘Stowe’ ging Ten Brinke op fraaie wijze voorbij aan Meichtry, maar de rijder van Race Performance wist hem in dezelfde bocht weer terug te pakken. Door een snelle pitstop bleef Ten Brinke volop in gevecht met Walfisch en Meichtry, waardoor hij uiteindelijk op de zevende plaats eindigde.

Bernhard ten Brinke: “Ik ben erg tevreden over het weekend. Doordat veel rijders in de eerste race te weinig hadden getankt, wist ik op te klimmen naar het podium door als tweede te finishen. In de tweede race kwam ik slecht van mijn plaats, waardoor ik genoegen moest nemen met een zevende plaats. Van het begin tot het einde heb ik vele leuke gevechten geleverd, waarbij fair werd gereden. Bovendien heb ik veel punten gepakt voor het kampioenschap en heb ik bewezen dat het met de snelheid wel goed zat. Op naar de Hungaroring (05 – 06 juli aanstaande) voor de volgende twee races in de Eurocup Mégane Trophy!”

UITSLAG RACE 2, EUROCUP MÉGANE TROPHY, SILVERSTONE, 8 JUNI 2008:
1. Maxime Martin (Boutsen Energy Racing) 22 ronden in 43:30.348
2. Michaël Rossi (TDS) + 1.687
3. Dimitri Enjalbert (Tech 1 Racing 1) + 7.600
4. Sébastien DHOUAILLY (Team Lompech Sport) + 17.144
5. Matthieu CHERUY (Tech 1 Racing 1) + 17.360
6. Jonathan HIRSCHI (Tech 1 Racing 2) + 19.176
7. Bernhard TEN BRINKE (Equipe Verschuur 1) + 47.773
8. 24 Fabrice WALFISCH Oregon Team 1 22 44:19.797 +49.449 158.0
9. David DERMONT (Boutsen Energy Racing) + 1:15.212
10. Wim BEELEN (Equipe Verschuur 2) + 1:17.745
11. Harrie KOLEN (Equipe Verschuur 1) op 1 ronde
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet