Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Giedo bouwt voorsprong uit met tweede plaats op Silverstone

Giedo van der Garde heeft zijn voorsprong in het World Series by Renault-kampioenschap verder uitgebreid met een tweede plaats in de tweede race op het circuit van Silverstone. De P1 Motorsport-coureur is echter niet geheel tevreden met de wedstrijdleiding, die verzuimde om blauwe vlaggen te zwaaien voor de achterblijvers. Het kostte Giedo namelijk een bijna zekere overwinning.

Tekst: PR

“Ik had een geweldige start en lag gelijk op kop”, zei hij. “Ik liep weg van de rest en had op een gegeven moment meer dan vier seconden voorsprong, toen ik op een paar achterblijvers stuitte. Dat waren jongens die vroeg waren gestopt, maar de marshalls naast de baan zwaaiden geen blauwe vlaggen, waardoor ze me dus niet voorbij lieten. Op een gegeven moment zat ik twee ronden vast achter een achterblijver en verloor ik veel tijd. Het team riep me daarom maar naar binnen voor mijn pitstop en toen ik weer buiten was, was Robert Wickens ons gepasseerd. Ik heb vervolgens nog flink lopen pushen, maar ik kwam er niet voorbij.”

“Dit was een goed leerweekend”, vervolgde Giedo. “In de race op zaterdag liep het niet zo lekker, maar dankzij hard werken van het team, waren we vandaag gewoon de snelste. Dat ik niet won is jammer, maar aangezien ik al mijn titelrivalen achter me hield, hebben we onze voorsprong weer vergroot en dat is natuurlijk erg prettig.”

“Nu vertrek ik naar Genève en morgen zit ik op de tribune bij het eerste duel van het Nederlands elftal in het Europees Kampioenschap. Ik heb er erg veel zin in en hopelijk kunnen we morgenavond een feestje vieren!”

Uitslag Race 2 - Silverstone

1. Robert WICKENS (CARLIN MOTORSPORT) 42:37.544
2. Giedo van der GARDE (P1 MOTORSPORT) + 0.695
3. Salvador DURAN (INTERWETTEN.COM RACING) + 11.190
4. Esteban GUERRIERI (ULTIMATE-SIGNATURE) + 13.083
5. Fabio CARBONE (ULTIMATE-SIGNATURE) + 14.248
6. Marcos MARTINEZ (PONS RACING) + 18.783 
7. Marco BARBA (INTERNATIONAL DRACO RACING) + 19.349 
8. Alvaro BARBA (PREMA POWERTEAM) + 22.811
9. Marco BONANOMI (RED DEVIL TEAM COMTEC) + 24.006
10. Julien JOUSSE (TECH 1 RACING) + 24.264 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet