Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche GT3 Cup Challenge

Porsche GT3 Cup: Tweede zege op rij voor Rory Bertram en Paul Vahstal

 rory_race2

Na de zege gistermiddag waren ook in de tweede race Paul Vahstal en Rory Bertram iedereen te snel af. Gisteren waren zij een van de weinige Porsches die schadevrij bleven, ook vandaag hielden zij de auto heel en konden zij de tweede zege op rij veiligstellen.


Tekst: Marco Antheunisse

In het eerste deel van de race, toen de semi-pro’s reden leek de zege voor Paul Vahstal nog ver weg. Gestart vanaf een vijfde positie, maakte Vahstal angstige momenten mee toen hij enkele keren spinde. Hij raakte daarbij echter niets, kon zijn weg vervolgen en finishte als vijfde.

 480evan_race2

Evan Kersbergen leidde de race van start tot finish. Hij had in zijn laatste ronde een ruime voorsprong op Bernhard ten Brinke, maar zag bij het inrijden van de pitstraat Ten Brinke al op zijn bumper zitten. Sven Herberger kwam als derde binnen, gevolgd door Menno Kuus en Paul Vahstal.

In de pitstraat werden door diverse teams goede zaken gedaan. Rory Bertram had een superpitstop en kon vanaf een vijfde plaats als derde aansluiten achter Phil Bastiaans en Sebastiaan Bleekemolen.

In de race voor de pro’s werd een harde strijd gestreden. Sebastiaan Bleekemolen en Phil Bastiaans raakten elkaar, Bleekemolen ging in de rondte en viel terug naar de vijfde plek. Bastiaans leek vervolgens op de zege aft e gaan, maar ondervond in het Scheivlak porblemen met zijn remmen, kwam naast de baan terecht en verloor ook twee plekken. Daarmee kon Rory Bertram met een grote glimlach op zijn gezicht de leiding overnemen en richting champagne rijden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet