Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Vijfde plaats voor Van der Garde in race 1

Giedo van der Garde heeft in de eerste race op het circuit van Silverstone een vijfde plaats behaald. Na een prima tweede plek in de kwalificatie, startte de P1 Motorsport-coureur in de eerste race vanaf de zevende startplaats omdat de eerste acht snelsten van de Superpole worden omgedraaid. De Mexikaan Salvador Duran (Interwetten.com) won zijn eerste wedstrijd van het seizoen voor de twee Spanjaarden Marcos Martinez (Pons Racing) en Alvaro Barba (Prema Powerteam).

Tekst: PR

In de kwalificatie was Giedo de snelste van zijn groep, maar in de Superpole moest hij zijn meerdere erkennen in de Canadees Robert Wickens. In de race reed Wickens lange tijd vlak achter Giedo, maar een spin van de rijder van Carlin wierp hem ver terug. Giedo zelf bleef koel, maar merkte wel dat de auto niet helemaal perfect was. “De kwalificatie was prima”, begon hij. “Wickens vloog echt, maar de tweede stek leverde ons toch weer twee punten op, dus ik vond het prima. Voor de race hadden we wat aan de auto veranderd en dat bleek niet echt goed te werken. Vooral in het tweede gedeelte van het circuit hadden we last van veel onderstuur. Het is voor het eerst dat zoiets dit jaar gebeurt en we weten precies hoe het komt, dus morgen zal dit probleem niet meer bestaan.”

“Morgen hoop ik gewoon voor de winst te kunnen gaan”, vervolgde hij. “Punten behalen blijft echter het allerbelangrijkste en daar heb ik mijn zinnen op gezet. We zitten dit jaar altijd goed vooraan, dus ik denk zeker dat ik morgen, vanaf de eerste startrij, wel wat moois kan laten zien.”

Uitslag Race 1 - Silverstone

1. Salvador DURAN (INTERWETTEN.COM RACING) 26 41:38.861
2. Marcos MARTINEZ (PONS RACING) + 13.852
3. Alvaro BARBA (PREMA POWERTEAM) + 19.150
4. Fabio CARBONE (ULTIMATE-SIGNATURE) + 21.523
5. Giedo van der GARDE (P1 MOTORSPORT) + 21.972 193.4
6. Guillaume MOREAU (KTR) + 22.525
7. Bertrand BAGUETTE (INTERNATIONAL DRACO RACING) + 23.221
8. Julien JOUSSE (TECH 1 RACING) + 23.554
9. Marco BONANOMI (RED DEVIL TEAM COMTEC) + 25.801
10. Robert WICKENS (CARLIN MOTORSPORT) + 26.132
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet