Formule 1

Formule 1: Hamilton voelt zich thuis in Canada

Lewis Hamilton heeft voor het tweede jaar op rij de poleposition bemachtigd voor de Grand Prix van Canada. De Brit zat er alle sessies goed bij en wist in de slotfase een aanval van Kubica te pareren. Raikkonen vangt de race van morgen als derde aan.

Tekst: Maarten Overdijk

Negentien deelnemers begonnen aan het eerste kwalificatiedeel op het Circuit Gilles Villeneuve te Montreal. Sebastian Vettel ging in de vrije training van zaterdagmorgen van de baan in de eerste chicane. Zijn auto kon niet meer op tijd gerepareerd worden. Teamgenoot Sebastien Bourdais crashte ook in dezelfde training, maar hij kende meer geluk en kon wel aan de kwalificatie starten. Meer dan een zestiende startpositie voor morgen bracht het hem niet. Jenson Butten heeft zijn zaken slecht voor elkaar, hij start vanaf de laatste rij.

Trulli maakt er een potje van
Jarno Trulli kwam veelvuldig in beeld, maar niet op de gewenste manier. Hij spinde driemaal en kwam zodoende niet verder dan de tweede kwalificatiesessie. Dat kwam wel Mark Webber. Hij belandde echter aan het einde van de tweede sessie in de muur en kon zodoende het derde deel niet starten. De meest verrassende naam die het tweede kwalificatiedeel overleefde, was veteraan Barrichello. Hij eindigde met zijn Honda uiteindelijk als negende.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet