Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Giedo van der Garde gaat voor de winst op Silverstone

giedo_vd_garde_vooraf

Na de glamour van Monaco rijdt Giedo van der Garde komend weekend op een voormalig vliegveld in het Engelse Northamptonshire. Voor de vierde ronde van het jaar doen de World Series by Renault voor het eerst het legendarische circuit van Silverstone aan en Giedo verwacht een mooi raceweekend. Als de onbetwiste leider van het kampioenschap, heeft hij een duidelijk doel: winnen.

Tekst en foto: PR

"Ik zit al een tijdje in Engeland", vertelt Giedo van der Garde. "En dat heeft me in de gelegenheid gesteld om het team te bezoeken, maar ook ben ik even bij McLaren op bezoek geweest. Verder hebben we ons op de gebruikelijke wijze voorbereid op de races van komend weekend. Silverstone staat voor het eerst op de kalender, dus voor ieder team is het nieuw. We hebben echter genoeg tijd op de baan om te wennen, dus dat komt helemaal goed."

Doel
"Mijn doel voor dit weekend is het behalen van de pole-position in de kwalificatie, om vervolgens in de eerste race zoveel mogelijk punten te scoren en de tweede race dan te winnen", vervolgde de P1 Motorsport-rijder. "In het kampioenschap staan we er erg goed voor en dat moet je gedurende het weekend ook in je hoofd houden. Ik moet dus geen rare sprongen maken, gewoon normaal doen en dan heb ik er alle vertrouwen in dat het onze kant opkomt." Van der Garde leidt het kampioenschap op dit moment met 48 punten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet