NK Formule Renault

NK Formule Renault: Renger van der Zande wint zijn eerste race

In een race die Junior Strous snel zal willen vergeten heeft Renger van der Zande aangetoond bij de top in de huidige generatie Formule Renault coureurs te horen. Hij wist de ervaren Xavier Maassen achter zich te houden en pakte zijn eerste zege in de snelste Nederlandse Formulewagen klasse.

 renger zege


Tekst: Marco Antheunisse, fotografie: Gerrie Hoekstra

De startopstelling voor de race was verrassend te noemen. Op pole niet een van de leiders in het klassement, maar Recardo Bruins. In de eerste race op zaterdag finishte hij als 19e, maar hij reed de snelste rondetijd en dus start hij vanaf pole. Zijn tijd betekende zelfs een nieuw ronderecord in de Formule Renault 2.0, een ware prestatie. En erg bijzonder voor Recardo Bruins, want vertrekken vanaf pole tijdens de allerlaatste Marlboro Masters staat niet slecht op je cv.

Bij de start zijn Renger van der Zande en Recardo Bruins beide goed weg, maar de snelheid van Van der Zande is beter. Bruins stuurt naar binnen, maar Van der Zande zet door en weet als eerste de Tarzanbocht in te gaan.

Ook Xavier Maassen weet Bruins te passeren, maar dan is voor Bruins de maat vol en weet hij de derde positie vast te houden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet