Supercar Challenge

DSC: Euser grote winnaar op Spa-Francorchamps

480_euser_r2

Op een zonovergoten circuit van Spa-Francorchamps wist Cor Euser voor de tweede keer dit seizoen de overwinning te pakken! Een mooie prestatie, want de overwinning kwam niet vanzelf. Vanaf de vierde startplaats op de grid was Euser uiterst gemotiveerd om te gaan voor de overwinning. De Marcos LM 600, voor insiders de Marcorelly, is uiterst geschikt voor de lange, snelle stukken van het Ardenner circuit, maar in de training kwam dat nog niet uit de verf. Tandenknarsend moest Euser, Ardi van der Hoek met zijn C1000-Audi TTR voor laten gaan. Ardi zette in de training zijn auto met 2.23.666 op pole position en bewees daarmee het potentieel van de ex-DTM Audi. Een stuk sneller dan de twee erop volgende Moslers met Harry Mecke en Kevin Riley en daarna pas Euser. Maar tijdens de race veranderde de volgorde.

Tekst en foto’s : P.O.V.

Ardi van der Hoek ging bij de rollende start vanuit de Bus-Stop-chicane iets te vroeg op het gas en kreeg daarvoor een drive-through-penalty. Weg fraaie eerste plaats. En Euser sprong als een kat naar voren en passeerde al snel de twee voor hem gestartte Moslers. Mecke zakte al snel terug en Kevin Riley kon het Marcos-geweld niet weerstaan, waardoor Cor op de tweede plaats reed. Toen Van der Hoek binnenkwam voor zijn straf viel hij ver terug in het veld en zat Cor op rozen: op de eerste plaats en niet meer te passeren.

480_snel_r2

De oranje Porsche 996 GT2 van René Snel drong nog aan, maar kon er toch ook niet voorbij. Uiteindelijk kreeg Snel te maken met een ongeplande pitstop en technische problemen, hij werd toch nog tiende.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet