Clio Cup

Clio Cup: Robert van den Berg terug op het podium (lang - update)


480_morien_groot_7562

480_wijzenol_duo_7577

Felle strijd
Achter Van Riet nestelde zich nu weer Ronald Morien op de tweede plek, gevolgd door Melvin de Groot, Addie van de Ven, Paul Vahstal, Robert van den Berg, Christiaan Jorissen, Michael Bleekemolen, Sandra van der Sloot en Mickey Bertram die een groot deel van de race als aan een touwtje reden.

480_sloot_9529

De rijders in de colonne auto’s maakten nauwelijks of geen fouten, zodat er geen positiewisselingen plaatsvonden. Morien eindigde dus als tweede, voor De Groot die maar 0,126 seconde op de tweede man tekort kwam.
Mickey Bertram won de strijd in de Olympia Cup. Hij eindigde als tiende algemeen, op 7,7 seconden achter Pim van Riet en 4,7 seconden achter tweede man Morien. Dat maakt duidelijk hoe close het allemaal was.

480_pittige_strijd1_7985

480-pittige-strijd2_7988

480_duits_kroes_7537

De kop van het veld is zo competitief, dat de kwalificatietraining het belangrijkste moment van het raceweekeinde is. Zonder een goede startpositie ben je veroordeeld tot ‘meerijden’ in de groep waarin je rijdt, zoals onder meer Michael Bleekemolen (achtste plaats) en Sandra van der Sloot (negende) lieten zien.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet