Clio Cup

Clio Cup: Robert van den Berg terug op het podium (lang - update)

480_podium_race2_5071

Voormalig Clio-kampioen Robert van den Berg kon tijdens de eerste vier races geen potten breken. Tijdens de Jubileumraces op Circuit Park Zandvoort was hij helemaal terug: hij won, vanaf pole position, de tweede race van de Dunlop SportMaxx Clio Cup. Pim van Riet zegevierde in de eerste wedstrijd.

480_vanriet_4891

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Tim Böhme, Boudewijn Pieters en Chris Schotanus

480_start_berg_8231

Het seizoen van Robert van den Berg viel tot nu toe tegen. Tijdens de Jubileumraces presteerde de voormalig Clio-kampioen weer naar behoren. Hij was de snelste tijdens de kwalificatietraining, voor Sebastiaan Bleekemolen en Addie van de Ven. “Ik rijd nu met een nieuwe carrosserie. Mijn auto rijdt nu weer zoals het hoort”, aldus de Clio-kampioen van 2003.
Ronald Morien reed de achtste tijd en dat betekende dat hij, net als tijdens de Paasraces, in de eerste race vanaf pole position mocht starten. Pim van Riet stond naast hem op de eerste startrij, gevolgd door Melvin de Groot en Hoevert Vos. Klassementsaanvoerder Paul Vahstal kreeg de vijfde startplek toebedeeld.
De dames van het Landmacht-team kwamen niet verder dan de negende (Sandra van der Sloot) en zeventiende (Sheila Verschuur) startplek. Ook Marcel Duits en Michael Bleekemolen hadden weleens beter getraind, zij reden de vijftiende en twaalfde trainingstijd.

Zege Pim van Riet
Het programma van de Jubileumraces was zo overvol dat de Dunlop Sportmaxx Clio Cup op zaterdag een race van twaalf ronden reed, en dus geen wedstrijd van 45 minuten inclusief verplichte pitstop.

480_start_race1_7507

480_start_race1_7892

480_start_race1_4812

Bij de start kon Ronald Morien de leiding nog behouden, maar hij moest al in de tweede ronde zijn meerdere erkennen in Pim van Riet. De routinier, tijdens de Paasraces al een keer winnaar, bouwde snel een voorsprong op en liet zich niet meer verrassen.
Achter de winnaar werd er fel gestreden om de overige podiumplaatsen.

480_sebas_vos_7543

Ronald Morien werd al snel gepasseerd door Hoevert Vos en de naar voren geschoten Sebastiaan Bleekemolen. Vos en Bleekemolen waren stevig in gevecht, totdat het fout ging. Sebastiaan was sneller, maar zag geen kans om zijn tegenstander te passeren. Na een aanrijding viel Sebastiaan uit. Hoevert moest kort daarna de strijd staken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet