Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Bottas regeert in de Zandvoortse duinen (lang)

Afgelopen weekend kwam het NEC Formule Renault 2.0 in actie op het circuit van Zandvoort. Na de seizoensopener in Hockenheim werden tijdens de Jubileumraces de derde en vierde ronde van het kampioenschap verreden. Evenals in Hockenheim was Valtteri Bottas ook dit keer the man to beat. Hij voegde in Zandvoort wederom twee pole positions en twee overwinningen aan zijn totaal toe.

bottas

Tekst: Sander Dorsman
Foto’s: Chris Schotanus en Gerrie Hoekstra


Tijdens de kwalificaties op zaterdagmiddag zette Valtteri Bottas al duidelijk de toon door voor beide races de pole position op te eisen. Vooral de eerste kwalificatie verliep erg rommelig. Juist toen alle rijders halverwege de sessie naar buiten gingen om een tijd neer te zetten, klapte Daniël Aho vol in de banden. Met nog slechts 4 minuten op de klok werd de kwalificatie middels een code rood stilgelegd.

_j1k7495

Nadat de brokstukken waren opgeruimd, konden alle rijders een ultieme poging wagen om alsnog een snellere tijd neer te zetten. Nick Catsburg pakte voor de eerste race uiteindelijk een prima zesde startpositie en was daarmee de best geklasseerde Nederlander in het veld. Voor de tweede race was deze eer aan Stef Dusseldorp, die Catsburg nipt voor wist te blijven en de zesde plaats pakte.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet